1-O: Dignitat catalana o lleis espanyoles?

Publicada: 25/07/2017 21:44h

Dignitat: “Qualitat moral per la qual hom no vol rebaixar-se, no tolera d’ésser ofès…”. “Qualitat del que es fa valer com a persona, es comporta amb responsabilitat, serietat i amb respecte cap a si mateix i cap als altres i no deixa que l’humiliïn ni degradin”. Des d’aquest enfocament. Com qualificar la societat catalana i als seus representants polítics? No cal recordar la història des del 1714 ni des de la transició espanyola. És coneguda, i patida! És possible, i un deure, sotmetre “el que succeeix” a aquest valor universal i irrenunciable que és “la dignitat”.

Què busca la societat catalana l’1-O?

Enquestes i resultats electorals defineixen el que vol. Aquesta demostra clarament un desacord amb el tracte que rep de l’estat espanyol. “Ha decidit no rebaixar-se, no tolera ser cada vegada més ofesa. Bona part de la societat catalana ha decidit fer-se valer com a persones, actuar amb responsabilitat, serietat, respecte cap a si mateixos. No deixa que la humiliïn ni degradin”. Ho ha fet la societat i ho han entès, assumit, els líders polítics democràtics i amb dignitat en la seva funció. Vol decidir pacíficament i democràticament l’1-O. És “digna” aquesta reacció? És digne el que fan els partits independentistes amb la societat catalana? És evident! Què pretenen? Optimitzar la seva qualitat de vida, democràcia autèntica, justícia social, llibertat, identitat… Algú pot qüestionar la dignitat d’aquests objectius per a “tota” la societat catalana?

És més digna l’actuació de l’Estat espanyol?

Ni es qüestionen la dignitat del que es fa a Catalunya! S’hi oposen i punt! Incloent-hi els seus militants i votants encara que els pugui perjudicar molt clarament. Neguen, fins i tot, que sigui certa aquesta queixa catalana. No existeixen les constants i múltiples evidències d’espoli econòmic, anul·lació de “tot” el que promogui el parlament català, incompliment d’inversions, invalidació de qualsevol iniciativa per atendre necessitats socials, incompliment de lleis que obliguen als successius governs espanyols, invasió de competències, asfíxia econòmica, regionalització, castellanització… La llista és llarga. I ara, condemnes i amenaces de tot tipus tant als líders que actuen per a la dignitat de la societat catalana com a qualsevol particular que vulgui contribuir a això! Els fets objectius ens demostren que el valor “dignitat” no és el que utilitzen com a referent per a la seva actuació. Des de la dignitat, la democràcia real, és digna, és democràtica, aquesta actuació de l’estat espanyol amb la societat catalana?

IMG-20170723-WA0011

És digna l’actuació dels partits dependentistes a Catalunya?

Aquí estan els fets, declaracions, decisions. El PSC, ridiculitza l’1-O. Aquest dia aniran a fer una paella. No veu motiu per anar a la fiscalia per l’“operació Catalunya”. CSQP, ignora a la gran majoria de barcelonins que volen votar. A C’s, no se li recorda ni una sola proposta en favor de la societat catalana ni a Barcelona ni a Madrid. El PP de Catalunya… sense comentaris! I no estan sols! Objectivament i subjectivament, és digna la posició del PSC, PPC, C’s, CSQP, Podem, algunes patronals, sindicats majoritaris… amb la societat catalana? Són “dignes”, fins i tot, amb els seus propis militants i votants? Els representen i defensen de debò?

Des de la dignitat, què és coherent i lògic, de cara a l’1-O? La dignitat dels catalans o sotmetre’s a les lleis espanyoles?

 

FER UN COMENTARI