Es tanca la investigació per incitació a l’odi de la lletra d’una cançó de Mar i Cel

Alguns pares d'una escola musical de Palma es van exclamar per una referència al "dia de glòria quan ja no quedin cristians" i a la celebració per la "gran victòria als fidels d'Al·là"

La policia espanyola ha tancat la investigació per incitació a l’odi després de la representació aquest cap de setmana passat de l’Himne dels pirates de Marc i Cel per part dels alumnes de l’escola Irineu Segarra de Palma. Segons va publicar aquest dimarts El Mundo, alguns pares es van exclamar per frases com “arribarà un dia de glòria quan ja no quedin cristians que cantarem la gran victòria dels fidels valents fills d’Alà”, un fragment inclòs en l’obra musical basada en l’original d’Àngel Guimerà i que relata l’amor tràgic d’una noia cristiana i un corsari morisc en un vaixell perdut enmig de la Mediterrània. Aquest dimecres, fonts de la policia espanyola han explicat a l’ACN que, després d’analitzar els fets, han comprovat com efectivament és una lletra inclosa en l’obra i que no es pot considerar que es fes incitació a l’odi o apologia del terrorisme.

Els alumnes, d’entre 10 i 13 anys, van interpretar aquesta peça el cap de setmana passat en la representació de final de curs, tot i que segons El Mundo, des de dies abans alguns pares es van oposar a què els seus fills hi participessin, ja que a més no ho consideraven apropiat tenint en compte el context actual.

FER UN COMENTARI