El conseller d’Exteriors i Transparència, Raül Romeva, ha avançat que el referèndum de l’1 d’octubre serà validat per una comissió internacional. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller no ha volgut donar detalls sobre aquesta comissió argumentant que es coneixeran quan es faci pública la llei que ha d’avalar el referèndum. De totes maneres, ha afirmat que el referèndum es farà “garantint allò que a escala internacional es considera raonable i coherent des d’un punt de vista de les normes democràtiques” i ha assegurat que el Govern està obert perquè “vingui tothom que vulgui”. D’altra banda, ha admès que el registre de catalans a l’estranger que s’ha creat recentment facilitarà el vot d’aquest col·lectiu al referèndum. Segons el conseller, aquest registre voluntari és una via que té el Govern per poder garantir les peticions, les demandes i els drets dels catalans a l’exterior.

Una comissió internacional farà el seguiment del referèndum i en validarà els resultats, segons ha explicat el conseller Romeva. Sense donar gaire detalls només ha dit que la comissió estarà integrada per experts en diferents àmbits “des de juristes fins a observadors del seguiment periodístic”. “Ho volem fer amb acompanyament internacional”, ha conclòs el conseller.

FER UN COMENTARI