Rajoy diu que el dret a decidir és una “fal·làcia” i retreu a Iglesias la seva “ambigüitat calculada” sobre el procés

Rajoy: “Jo no autoritzaré res que suposi trencar la democràcia i les seves lleis”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts que el dret a decidir és una “fal·làcia” i ha retret al líder de Podem, Pablo Iglesias, la seva “ambigüitat calculada” a Catalunya davant un procés que “no va d’unir, sinó de disgregar i desarticular un projecte de convivència que ha generat un període de concòrdia”. En la seva rèplica a la moció de censura, Rajoy s’ha mostrat “preocupat” pel model d’Estat que ha defensat el líder de Podem, i l’ha reptat a explicar clarament què pensa sobre “la sobirana nacional” i el “dret” dels espanyols a decidir sobre el futur del seu país”. “Jo no autoritzaré res que suposi trencar la democràcia i les seves lleis”, ha dit Rajoy, i “la primera obligació dels que compareixen com a representants de la sobirania perquè l’elegeixin és explicar si creu en la unitat del seu país i en la sobirania de la seva nació, i la resta són paraules”, ha afirmat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI