Mor el perdiodista Carles Capdevila als 51 anys

Fundador del diari Ara, va rebre el Premi Nacional de Comunicació el 2016 després d'una llarga trajectòria en premsa, ràdio i televisió

El periodista Carles Capdevila va morir aquest dijous als 51 anys després d’una llarga lluita contra el càncer, tal i com publica el diari Ara, del qual va ser un dels fundadors i director des del 2010 i fins al 2015. Durant la seva llarga trajectòria en premsa, ràdio i la televisió, va destacar per la innovació en els formats periodístics. També pel “gran sentit de l’ètica i de la dignitat”, tal com va subratllar el jurat dels Premi Nacional de Comunicació que va rebre el 2016. Capdevila va dedicar els últims dies a fer visibles els “herois” anònims que es dediquen a cuidar altres persones –com les infermeres i els metges- i havia publicat recentment el llibre “La vida que aprenc” (Arcàdia), un dels més venuts del darrer Sant Jordi. Nascut als Hostalets de Balenyà el 13 d’agost del 1965 i llicenciat en Filosofia i Lletres, va fer els seus primers passos professionals a Ràdio Pista i al diari Avui.

Capdevila va ser director de l’Ara fins al 24 de novembre del 2015 i va passar a ser director adjunt del diari coincidint amb el cinquè aniversari del rotatiu. La fins llavors cap de premsa de l’exconseller Andreu Mas-Colell, Esther Vera, va passar a assumir la direcció de l’Ara a principis del 2016. Unes setmanes abans de deixar el càrrec, va anunciar que patia un càncer colo-rectal, que no ha pogut superar.

FER UN COMENTARI