ERC denuncia a la UE la negativa d’Espanya per la integració dels Mossos a l’Europol

Solé i Terricabras, eurodiputats, ho consideren una irresponsabilitat i fan visible el greuge comparatiu amb l'Ertzaintza

Publicada: 18/06/2017 22:31h

Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras, eurodiputats, han denunciat al Consell de la Unió Europea el “veto del govern espanyol” als Mossos d’Esquadra per entrar a l’Europol. Els eurodiputats catalans titllen aquest fet d’irresponsable i mostren la diferència amb l’Ertzaintza, que sí que ha estat inclosa en la policia europea.

L’Europol, deixa en mans dels estats la decisió de quins cossos policials poden accedir a la seva informació. Així doncs, Solé i Terricabras, consideren que es tracta d’una qüestió d’arbitrarietat manifesta per part d’Espanya. “És irresponsable que, amb un nivell 4 d’alerta antiterrorista, l’Estat doni accés a una policia per afinitat política i no per criteris de seguretat. La situació actual obliga a la màxima coordinació entre cossos”, ha manifestat Solé.

FER UN COMENTARI