Les contradiccions de Xavier Garcia Albiol

Publicada: 08/06/2017 22:18h

El primer que vull expressar és el meu sincer agraïment per la campanya a favor del sí que fa el líder del PPC, el que fa aquest bon senyor és impagable, El president del PP a Catalunya (diputat, senador i regidor = tres sous) és, juntament amb Rajoy, qui més ens ajuda a fer proselitisme en favor de la independència.

Si parlo de contradiccions, ho faig en referència a la campanya que acaba d’engegar i que ens convida a fer-nos petons i a créixer junts catalans i espanyols. Ho anomena de forma única i es diu “Catalunya valenta”. Fa referència, als motius legals i polítics pels quals la secessió no es pot acomplir, i apel·la a la part emocional, els sentiments.

La contradicció és que fa una campanya pel no a un referèndum que, segons les seves pròpies paraules, repetides a tort i a dret, no es durà a terme. En aquesta campanya es repartiran 600.000 fulletons en noranta-sis parades repartides els caps de setmana en un seguit de punts per tot el Principat. El que evidencia molt clarament que ell és el primer a admetre la possibilitat que la consulta es dugui a terme.

Utilitza una foto del matrimoni Pujol-Ferrusola a qui acusa de jugar amb les pensions dels demés (ja que ells no les necessiten). Manifesta, així mateix, que la Independència pot deixar a tres jubilats, de cada deu, sense percebre la seva pensió. No especifica de quina forma s’adjudicarà el “premi” de no cobrar; és tant absurd que no s’ha atrevit a dir-ho.

No sé què en pensa el líder del PP, algú amb dos dits de front pot donar crèdit a les seves paraules? Pot dir, amb raó o sense, que les pensions podrien patir una retallada, que la situació pot ser preocupant però mai que un 30% no cobraran. El sentit comú, que ell no utilitza sovint, aconsellaria repartir la pensió dels set afortunats entre els deu però no, ell assegura que tres no la cobraran.

A l’inici del procés el PP assegurava que Catalunya no podria fer front a les pensions, ara ha canviat el relat un cop la guardiola s’ha esgotat i el Banc d’Espanya ha dit públicament que l’Estat abaixarà les pensions en el futur perquè el sistema és insostenible. Està al cas d’aquestes notícies el senyor Albiol? Sap que l’Estat està obligat a pagar pensions a tots aquells que hagin treballat i cotitzat a Espanya? No cobren molts espanyols pensions de l’estranger per haver-hi treballat?

És conscient aquest senyor que les pensions es paguen amb els ingressos i cotitzacions dels treballadors en actiu? Sap que Catalunya té menys atur que Espanya? Que els sous aquí són superiors i es recapten més recursos? En el pitjor dels casos, no és de lògica pensar que Catalunya o té millor que Espanya per atendre els seus pensionistes?

Per últim i reiterant de nou el meu sincer agraïment per la seva campanya en favor del sí, voldria fer una pregunta: Què té a veure el matrimoni Pujol-Ferrusola en l’assumpte de les pensions? Seran responsables de que, tres de cada deu, no les cobrin? Voldria saber qui ha estat l’expert de màrqueting d’aquesta campanya i del cartell principal. Dues són les raons, felicitar-lo per una banda i tenir-lo present per una altra, a fi no encomanar-li els seus serveis.

FER UN COMENTARI