Per què no hem de parlar de les urnes?

Publicada: 08/05/2017 14:47h

Aquest passat divendres, després de rebre via xarxes socials un munt de missatges, vaig publicar un article sobre les urnes que el govern de la Generalitat vol adquirir a fi i efecte de dur a terme el referèndum. L’acollida a l’article en qüestió ha estat superior a l’esperada i així m’ho ha manifestat molta gent, cosa que agraeixo molt sincerament.

Avui però, he rebut d’un amic un missatge per WhatsApp en el que, suposadament, l’ANC prega que els missatges sobre la compra o apadrinament de les urnes per part de la gent deixin de circular, ja que existeix la possibilitat que siguin els contraris a la consulta els que ho fan circular i així pretendre deslegitimar el referèndum.

Si és cert el que diu el missatge, el que han aconseguit és l’efecte contrari, la gent que vol votar, la gent que vol fotre el camp d’Espanya ha reaccionat de forma ràpida i ha fet córrer tota mena de suggeriments: comprar, apadrinar, etc. fins i tot preguntant el preu. La gent està emprenyada amb el govern del PP i els seus socis i ha reaccionat, bé o malament, per donar suport al referèndum, per dignitat i estima al seu país.

La legitimitat la donaran els ciutadans amb el seu vot i, hem de ser plenament conscients que pitjor del que estem ara no podem estar. El govern amenaça la Generalitat dient que la fiscalia està preparada per actuar així que la compra es materialitzi. El deliríem trements que té el govern central l’ha dut a amenaçar, fins i tot, als fabricants de metacrilat. Existeix alguna llei que prohibeixi fabricar i vendre urnes? El PP és capaç de dur-la al Congrés.

El fet de comprar o apadrinar una urna pot semblar estrafolari però, té el govern del PP alguna excusa legal per impedir-ho? Cadascú dels seus diners pot fer el que li roti i, si a sobre, li toca els bemolls a Rajoy, molta gent, jo entre ells, els donaria per ben gastats.

Hem fet concentracions i manifestacions milionàries, hem sortit en primera plana de tota la premsa mundial i obert un munt de telenotícies arreu, ens coneixen, saben el motiu pel qual lluitem i tothom ha destacat el caràcter reivindicatiu i pacífic expressant la voluntat per decidir el nostre futur al marge d’una Espanya que no ens reconeix, que ens asfixia i mal tracta en tots els sentits. És il·legal voler ser un poble lliure?

L’ANC reclama el suport de la ciutadania al procés, parla de possibles concentracions, de vagues, manifestacions… Per tant, no acabo de donar crèdit al missatge que he rebut aquest matí. M’agradaria veure la cara que farien Rajoy i cia en assabentar-se’n que les urnes les ha pagat el poble. La bufetada seria de campionat, només per aquest motiu, a part de l’ús que d’elles se’n farà, jo em comprometo novament a comprar-ne o apadrinar-ne dues com ja vaig manifestar abans-d’ahir.

Fem el referèndum. Visca Catalunya lliure.

COMPARTIR

2 COMENTARIS

  1. Hay mucha gente infiltrada y muchos trolls,que quieren reventar el procés, quizás sea uno de esos quien te ha mandado el wuassap este que dices,pero no podrán con nosotros, haremos el Referéndum SI o si, por dignidad,

FER UN COMENTARI