Puigdemont farà el 22 de maig l’última proposta per negociar el referèndum en una conferència a l’Ajuntament de Madrid

Juntament amb Junqueras i Romeva, el president oferirà la xerrada que el Senat va rebutjar

El president Carles Puigdemont amb membres del govern en l'acte de compromís amb el referèndum

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, juntament amb el vicepresident, Oriol Junqueras, i el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, pronunciaran el 22 de maig una conferència des de l’Auditori Caja de Música que cedeix l’Ajuntament de Madrid, segons ha pogut saber l’ACN. Serà el moment en què el Govern plantejarà l’última proposta a l’Estat per negociar el referèndum i la conferència té per títol ‘Un referèndum per a Catalunya. Invitació a un acord democràtic’. Finalment s’ha escollit aquest auditori després que el Senat rebutgés acollir la conferència, tal com va demanar el mateix Puigdemont per escrit. La conferència es produirà just després de l’acte que el Pacte Nacional pel Referèndum celebrarà el 19 de maig per posar punt i final a la recollida de signatures a favor d’un referèndum pactat.

Ja fa uns mesos que Puigdemont té intenció de traslladar a Madrid la convicció del Govern de celebrar un referèndum. El passat març, la mesa del Senat va rebutjar la petició de Puigdemont de fer-la a l’antic saló de sessions de la cambra alta i el va instar a pronunciar-la en el marc de la Comissió General de Comunitats Autònomes. Una ubicació que el president de la Generalitat va rebutjar i va optar per buscar un altre escenari de la capital espanyola.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI