Les mentides dels Comuns

Publicada: 29/05/2017 20:23h

Segueix l’enrenou sobre la concentració del passat dijous contra les polítiques del consistori barceloní. Segueix la insistència de BeC (Barcelona en Comú) en adjudicar la convocatòria de la manifestació, l’única autoritzada, la d’On vas Barcelona, al PDeCAT, per poder enllaçar-la, a continuació, amb la presència de l’extrema dreta. La qüestió és que tot s’hi val per, no tan sols derrotar, sinó d’embrutar i anihilar el PDeCAT, antiga Convergència. L’odi els cega i creuen que tot està permès per acabar amb un rival polític, que veuen com l’enemic. Que el volen fer fora com sigui.

Doncs gent dels Comuns (o Comunes, perquè preferiu el femení), tinc males notícies per vosaltres, esteu actuant exactament igual que el PP o Ciudadanos que creuen que guanyar justifica la guerra bruta, les mentides i les difamacions.

Demòcrates, vosaltres? No em feu riure. No cal inventar-se cap nova política per tenir una política neta, tolerant, respectuosa amb la pluralitat. Se’n diu democràcia, qualificada per homes més savis que qualsevol que milita a les vostres files, com “el menys dolent dels sistemes de govern”. La resta, fora de la democràcia, és dictadura, absolutisme, és imposició.

Estaria malament que el PDeCAT convoqués una manifestació en contra de les polítiques erràtiques, fortament ideologitzades, que practiqueu? Doncs no ho sé, no sé fins a quin punt un partit en l’oposició pot liderar una manifestació, si això serien bones formes democràtiques. Legal, estic segura que ho és; “bonic”, potser no, seria cosa d’examinar-ho. Perquè la democràcia és això, una continua, constant revisió del que és bo i del que és perjudicial, dels seus límits que tants cops seran posats a prova. Ara bé, no és el cas. Ho enteneu bé? No és el cas. El convocant va acabar sent On vas Barcelona, i a On vas Barcelona hi ha gent de diferents ideologies i de diferents adscripcions, mal que us pesi. O no veu veure un diputat d’ERC i a un altre membre d’ERC ben conegut?

La gent, tota, menys els membres que hi havia d’On vas Barcelona, van anar a títol personal. Però res, seguiu amb la cantarella i amb la vostra política d’etiquetes, de hashtags. La vostra política infantil, immadura, de bons i dolents, de blanc o negre. Qui està en contra vostra ha de ser, per força, d’extrema dreta, un corrupte i una mala persona.

Aquesta és la nova política? Doncs, a més d’assemblar-se fins a confondre’s, amb la política del PP-PSOE (esteu governant amb ells), agafeu el pitjor, els tics autoritaris, el menyspreu per la resta, considerar-vos en possessió de la veritat i dividir, sempre dividir, fent ús de la calúmnia, la difamació i la mentida. Comprant voluntats, sota epígrafs de partida per la publicitat a mitjans com La Vanguardia o El Periódico. Què no? Això es pot demostrar. Possiblement El País. Algú està al darrere si publiquen mentides tan evidents, que es pot demostrar que ho són. Algú fa campanya per vosaltres en lloc d’informar.

També Josep Cuní, un professional, un home culte, un home ben situat, que s’ha posat en evidència quan va declarar el mateix que vosaltres, que El País, que la concentració l’havia convocada PDeCAT, quan tenia tota la informació al seu abast, tots els contactes i, més, encara més, la noia que tenien a la plaça Sant Jaume havia entrevistat una de les companyes del grup de treball, l’autora de les pancartes. Va entrevistar a la nostra companya Maria i a un altre, però res no va sortir. I al final de la petita informació, el senyor Josep Cuní va rematar-ho dient ben clarament que la convocatòria havia estat cosa del PDeCAT. Tot el respecte que encara li tenia com a professional, se’n va anar pel desguàs.

Així va quedar el tema: Pisarello, BeC, Josep Cuní i El País, mentint.

Per la banda de dir les coses com són: Directe.cat, Diari Ara, 20minutosAlternotícies, i és clar, aquest mitjà mateix, com no podia ser d’una altra manera.

FER UN COMENTARI