L’Ajuntament de Barcelona convida una terrorista a la Fira Literal 2017

Publicada: 11/05/2017 15:11h | Actualitzada: 19/06/2017 18:54h

Els dies 12 a 14 de maig d’enguany, s’organitza a Barcelona la tercera Fira Literal, una trobada entre editors, autors i lectors d’orientacions anticapitalistes i antisistema, per, tal com defineixen, “canviar la societat de dalt a baix”. La convidada estrella serà, en aquesta trobada, la terrorista palestina Leila Khaled, que portarà el tema “Revolució significa vida”.

Qui és Leila Khaled?

Leila Khaled (Haifa, 1944) milita actualment al Front Popular per l’Alliberament de Palestina i al Consell Nacional Palestí. Ha estat convidada a la Fira Literal per parlar de “Revolució significa vida”.

leila khaled amb el kalashnikov Fira Literal Colau Ajuntament mai 2017Una revolució en la qual ha participat activament, sent la primera dona a segrestar un avió, “amb èxit”, segons paraules dels mateixos organitzadors de la Fira Literal. El primer avió, segrestat el 1969, era el vol TWA 840 Los Angeles-Tel Aviv, aprofitant la seva escala a Roma per fer-lo canviar de rumb i aterrar a Damasc (Síria). Van fer desallotjar els passatgers, un cop arribats a Damasc per després volar l’aparell.

El segon intent, el 6 de setembre de 1970, on va morir el seu company per la intervenció de l’exèrcit israelià, tractava de segrestar el vol El Al 219 Amsterdam-Nova York, Leila Khaled portava dues granades de mà. A banda, és coneguda la seva imatge amb un Kalàixnikov. La terrorista va ser detinguda i més tard alliberada en un intercanvi de presoners. Posteriorment, Khaled es faria cirurgia facial per canviar unes faccions que havien fet la volta al món.

Mai ha demanat perdó, el canvi d’estratègia abandonant el segrest d’avions, va ser una decisió presa pels dirigents palestins.

Fira Literal

La Fira Literal compta amb el suport de l’actual equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, molt proper a tots aquests moviments antisistema i posicionaments oberts a favor de Palestina i antiisraelians, havent declarat recentment el boicot a aquest país. Hem pogut veure als carrers les pancartes amb la imatge de la terrorista. La Fira es finança d’entre altres, per subvenció municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

Visat denegat el 2008

L’Ajuntament de Barcelona, governat pel socialista Jordi Hereu, ja va intentar convidar-la servint-se del Consell de la Joventut de Barcelona, però la Fiscalia de l’Audiència Nacional li va denegar el visat d’entrada a l’Estat.

Basant-se en aquests antecedents, dues entitats ja han presentat denúncia a la Fiscalia Antiterrorista. La Plataforma Ciutadana per a la Recuperació i Preservació de la Dignitat i el Bon Govern de la Ciutat Comtal (“Moviment Popular contra les polítiques d’Ada Colau”) que compta amb 2.380 adscripcions de barcelonins, denúncia i rebutja la presència d’una terrorista amb el suport institucional de l’Ajuntament, que ha de representar a tots els ciutadans.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI