La veritat darrere de la manipulació d’El País

Publicada: 27/05/2017 16:43h
Gentilesa de Directe.cat

El País es va lluir en el seu article sobre la manifestació contra les polítiques del grup Colau que, al final, va “criar”, aplegant-se  al mateix temps com quatre manifestacions diferents, cosa que no és possible que la Guàrdia Urbana de Barcelona autoritzés. La manifestació On vas Barcelona tenia tots els papers en regla.

Directe.cat, en fa directament responsable a Barcelona en Comú de la maliciosa tergiversació dels fets del passat dijous 25 de maig. I sentint a l’alcalde en funcions, Gerardo Pisarello, com, amb tota la barra del món, acusa el PDeCAT de populisme, quan ells en són els mestres, potser tenen raó a Directe.cat, perquè les mentides són calcades.

Primer punt. El País, com altres 22 mitjans, va rebre tota la informació sobre la convocatòria del grup On vas Barcelona  STOP COLAU. Tenien el full que va ser repartit per mercats, tenien dues notes de premsa per informar-los de la convocatòria i de l’agenda de la concentració, i tenien el Manifest de quatre fulls, on quedaven meridianament clars els objectius i les motivacions del grup.

BeC tira de postveritat per vincular el PDeCAT de Barcelona amb l’extrema dreta.

Pel que fa a vincular On vas Barcelona amb el PDeCAT, això és un extrem inventat, impossible de contrastar. L’afirmació surt de l’alcalde accidental, Gerardo Pisarello. Que són els únics que coincideixen, Gerardo Pisarello, Barcelona en Comú i El País. Ves per on! Ni Directe.cat, ni l’Ara, ni 20 minutos, que han publicat la notícia de la concentració del dijous contra les polítiques de la Colau, cap, parla que fos PDeCAT el convocant, ans el contrari. Directe.cat desmunta directament El País.

El Diari Catalunya Lliure, ha tingut accés a la mateixa documentació que té El País i la resta? Naturalment, amb una petita diferència. Que qui va enviar-la és la signant d’aquest article, així que sé molt bé el que s’ha enviat i el que no, com també sé molt bé de la pluralitat del grup On vas Barcelona.

Los convocantes de la manifestación fueron una misteriosa entidad denominada On Vas Barcelona – STOP COLAU.

El País, amb una falta de professionalitat, de serietat i ajudant a Barcelona en Comú, a la gent de Colau, a desnaturalitzar el fet que hi ha qui denuncia la política erràtica, arbitrària i mal feta de l’actual govern de la ciutat.

Misteriosa? On és el misteri? Tenien tot el material enviat i signat, el grup no té res de misteriós. Tenien, en la primera nota, els noms de diferents membres del grup de treball. I si en volien saber més, hi ha una eina bàsica en periodisme que és preguntar, investigar. Que no tenien el correu de contacte més les adreces a les diferents xarxes? Les mentides tenen cames molt curtes.

Una companya del grup de treball em deia al migdia del dijous 25 si algú dels mitjans contactats havia dit res. La meva resposta textual va ser, “som uns matats i tenen tota la informació. Si veuen moviment, ja sortiran”.

Al mateix article, El País reconeix que hi havia pluralitat entre la poca gent que es va mobilitzar –aquesta, la de la poca participació, és un altre aspecte del qual s’ha de parlar–, des de, efectivament, un regidor del PDeCAT, a dos membres de Súmate, un d’ells també diputat, i que són, ambdós membres d’ERC, més un conegut exmembre de Terra Lliure, als que s’han d’afegir un membre de Solidaritat per la Independència, com a mínim, perquè al grup no demanem afiliació ni idees, només ens mou l’interès per Barcelona (SI ens havia donat suport, però vam decidir excloure els partits polítics de la convocatòria). O trobem una socialista sense partit, que sóc jo mateixa. Vaig donar-me de baixa, farta ja, després d’haver-li fet el llit al president Pasqual Maragall, entre l’expresident espanyol Zapatero i la branca més espanyolista del PSC. Una socialista que va apartar-se també del grup dels diputats Martínez Castells i Fachín per no tenir greus discussions i no aguantar els insults d’aquells qui ens titllaven de nazis a qui érem independentistes. Sí, els Comuns, ells mateixos. Una gent que juga tant amb la veritat que ha de canviar el llenguatge de dalt a baix per mantenir-nos en la confusió i que sembli que juguem a la brisca mentre ells juguen al pòquer, i fent trampes. Que s’acullen al concepte de postveritat, per no parlar directament de mentides, que és el vell nom de sempre i que tots entenem sense problemes.

Diuen que als de PxC ens els van enviar per gentilesa del mateix Ajuntament. Diuen. Diuen que ja es copsava la tensió des del primer moment i molta gent del grup va girar cua quan va veure la mala maror. Fins i tot estaven molt a punt els mossos antiavalots, que van presentar-se al moment per separar un grupet de l’altre, per impedir enfrontaments.

Per ser que som uns “matats”, quina por, no? Quina intranquil·litat! Quina necessitat de desqualificar-nos! Diuen que som PDeCAT i estem vinculats a l’extrema dreta. Només ha faltat parlar del 3%, que és el seu mantra preferit a l’hora d’etiquetar als seus oponents. O extrema-dreta o 3%. O totes dues alhora, tenen un mínim d’etiquetes per anar empastifant a tothom qui no els hi riu les gracietes.

A continuació copio el text íntegre de presentació del grup que vam preparar a corre-cuita quan ja ens arribaven veus de les etiquetes que ens estaven penjant. Posteriorment, publicàrem el manifest.

Presentació On vas Barcelona – STOP COLAU

Primer de tot, abans de l’escenificació que tenim preparada, seguida de la lectura del Manifest, contestem als rumors que s’han anat estenent i que ens han arribat per tot arreu. Un cop s’ha fet pública aquesta convocatòria i ens hem mobilitzat ens trobem que ja diuen que si partits, que si interessos, que si llamps i que si trons.

Aquest grup, On vas Barcelona – STOP COLAU, conegut prèviament com a Moviment contra les polítiques de la Colau, nom que encara figura al compte de Twitter (Moviment ANTI COLAU), va néixer poc després d’entrar a governar l’alcaldessa i el seu equip, sumant-s’hi gent alarmada per una raó o per un altre. Va néixer a la xarxa. Gent que, per una raó o per un altre no està conforme amb aquest govern.

Colau i el seu equip poden presumir d’una fita històrica. Posar d’acord gent d’orientacions i pensaments molt diversos en una sola cosa: defensar Barcelona, la nostra estimada ciutat.

Ens hem fet ressò dels comentaris més HABITUALS de tots, “hem de fer alguna cosa”, “ens destrossaran la ciutat”, “arruïnaran la ciutat”… D’aquí ve el nom, On vas Barcelona.

Respecte al que s’està dient, era un resultat esperat, que alguns de nosaltres ja l’hem vist venir, alguns gats vells. Una companya nostra, que ve dels Indignats, del mateix grup de la Marea Blanca, diu de la política Colau que és la política dels hashtags. Per entendre’ns tots i deixar-ho clar, la política de les etiquetes. Amb quatre o cinc etiquetes per desqualificar a qui no pensa com ells ja en tenen prou. Cinc etiquetes que es repeteixen com un mantra. Burgesos, 3%, dretes, fatxes, racistes… Etiquetes que segueixen dos dels principis de la propaganda de Goebbels, reducció al mínim concepte i despersonalització, reduir la riquesa, la complexitat, de cada individu a una etiqueta.

Doncs no, no senyors. On vas Barcelona, el grup a Facebook, té en aquests moments 2.535 membres dels quals no se n’ha demanat filiació, ni creences ni la fe de baptisme. Tots units amb un objectiu en comú. Recuperar la dignitat a la nostra ciutat. Amb un fet en comú: Defensar la nostra ciutat. Amb un sentiment en comú: Sentir-nos orgullosos de la nostra ciutat. Estimar-la. És casa nostra.

Les etiquetes, a la roba!

1 COMENTARI

  1. Jo hi vaig ser-hi, tenia q fer temps per anar a l’ajuntament, tinc fotos, uns eren anti colau, altres eren cgt, altres deia en contra la manipulació de les opos, altres aren anti mesquita, i fins i tot uns a favor dels pisos turistics, ah i estelades.
    Van començar a cridar i a cridar-se i a insultar-se i de sobte tots van començar a cridar colau a casa. Un espectacle patetic eren 4 gats.

FER UN COMENTARI