I si comprem nosaltres les urnes pel referèndum?

Publicada: 05/05/2017 19:14h
Font: www.rtve.es

Davant l’anunci fet per la Generalitat de cara a encarregar i, posteriorment, comprar les urnes que ens permetin votar el referèndum i utilitzar-les en posteriors comicis, les xarxes socials s’han inundat de missatges reclamant que siguin els ciutadans els que es facin càrrec de l’import de les urnes.

No es tracta de cap banalitat, es tracta de plantar cara al govern del PP i als partits que s’oposen a la consulta, evitar que tot el govern hagi de signar una comanda, que no puguin els tribunals inhabilitar-los per desobediència i, en el cas d’intentar-ho, no els puguin ficar a la garjola, ja que es tractaria de malversació de fons públics que els condemnarien de forma irremissible a penes de presó.

Les territorials de l’ANC i Òmnium podrien recaptar els fons necessaris igual que tots els ajuntaments adherits a l’Associació de Municipis per la Independència. A un preu màxim de 10 euros per urna i tenint en compte que es tractaria d’adquirir-ne 8.000, l’import total seria de 80.000 euros. No tinc cap dubte que un mínim de 8.000 persones estaríem del tot disposades a tirar-ho endavant.

El govern de Madrid no podria fer res o, com a mínim, hauria d’actuar contra milers de persones i, a hores d’ara, hauria de promulgar una nova llei per poder actuar contra els voluntaris disposats a votar i, per tant, a plantar-los cara en defensa de poder exercir un dret tan fonamental com decidir el nostre futur com a poble.

Ignoro si aquesta idea, aparentment estrafolària, es durà a terme o no, però, algú es pot imaginar el rebombori que s’organitzaria? El ridícul que representaria per al govern del PP i els seus aliats? No seria una bomba informativa a tots els mitjans internacionals? Què podria fer el govern? Retirar les urnes mitjançant les forces policials i de seguretat. No seria també tema de portada en tots els informatius d’arreu del món?

Insisteixo en la complexitat de l’operació però seria una gran victòria del poble contra la pseudemocràcia existent a l’Estat espanyol. Jo si de cas, em comprometo a comprar-ne dues. Algú més s’hi apunta? El ressò d’aquesta proposta seria molt superior a la possible convocatòria d’una vaga general i, un cop més, demostraria la transversalitat i l’esperit pacífic i democràtic d’un poble que només aspira a la seva llibertat.

El 9-N van haver-hi 40.000 voluntaris. Algú dubta que no es pugui fer?

4 COMENTARIS

  1. Jo també m’apunto. Seria sensacional. Es crearien llocs de treball per controlar a tots els que han pagat les urnes. S’haurien de construir noves presons i amoblar-les i això també es feina, els dies que ens tinguin agafats, ens hauran d’alimentar i això també dona vida, …. i el ressò internacional, no tindria preu.

FER UN COMENTARI