Forcadell apel·la a la “vocació europea” de Catalunya davant del cos consular a Barcelona

La presidenta afirma que els catalans volen contribuir a l'Europa del respecte als drets fonamentals , la pau, la llibertat i el progrés

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entre membres de la Mesa i la degana del cos consular a Barcelona, Franca Lorella Deza, entre d'altres representnats, el 9 de maig de 2017 (horitzontal)

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha apel·lat a la “vocació europea” de Catalunya per construir una Europa de “pau, democràcia, llibertat i prosperitat”. Durant l’acte de commemoració del Dia d’Europa amb el cos consular de Barcelona al Parlament, Forcadell ha reivindicat precisament els valors fundacions de la Unió Europea per “superar els molts obstacles i reptes” que té Brussel·les sobre la taula: el Brexit, aturar la crisi dels refugiats i millorar-ne l’acollida, frenar els feixismes “creixents” i revertir les conseqüències econòmiques, socials i laborals de la crisi, entre d’altres. “Cada país des de la seva idiosincràsia i singularitat” però des de valors “comuns, que van fer gran Europa, que van ser exemple per a tot el món”, ha afegit aquest dimarts. “Catalunya vol contribuir-hi”, ha assegurat Forcadell en una recepció al despatx d’audiències amb una cinquantena de persones.

“Cada país des de la seva idiosincràsia i singularitat però amb principis comuns, que van ser els van fer gran Europa, que van ser exemple per a tot el món”, ha assegurat Forcadell davant d’una cinquantena de cònsols generals i honoraris de països com Estats Units, Canadà i França.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI