El grup de ciutadans “On vas Barcelona – Stop Colau” ha convocat una manifestació de protesta en contra de les polítiques de l’alcaldessa Ada Colau i el seu equip de govern per avui, dijous 25 de maig, a les 18:00 hores. La concentració es farà a la plaça de Sant Jaume.

Entre els arguments que enumeren, agafa un lloc destacat l’apartat de promeses electorals incomplertes. L’habitatge segueix sent un dels grans problemes a Barcelona. Per una banda, els desnonaments no s’han aturat, mentre que el preu dels lloguers s’han multiplicat fins a arribar a xifres escandaloses. Les polítiques socials no arriben, mentre l’ajuntament es gasta un 70% del pressupost destinat a ajuts per pagar l’IBI en fer-ne propaganda.

grafic resum despeses Colau i amics 1709117 mai 2017

Qualifiquen de caos la situació a Barcelona, entre l’augment del fenomen ocupa i la protecció dispensada, l’efecte “crida” als manters, que envaeixen la ciutat, la circulació desviada i condensada al voltant de la superilla, l’evident manca de decisió a controlar el tema bicicletes que se’ls n’ha anat de les mans i la inseguretat ciutadana.

Declaren no entendre com es pot rebutjar la implantació de dos hotels de luxe en una ciutat on el turisme és vital, i denuncien que Barcelona ja comenci a estar en les llistes de llocs on els turistes són més rebutjats, tal com publicava fa uns dies The Independent.

Insisteixen en el fet que no s’entén l’obcecació a fer el tramvia per la Diagonal, quan la votació ciutadana del 2009 va ser-ne contrària. I així van enumerant un llistat de greuges, que inclou, com no!, el tema de les superilles, criticades recentment fins i tot pel mateix regidor d’Arquitectura. El regidor Daniel Mòdol diu el mateix que argumenta el grup, quan acaba la seva intervenció a Barcelona Televisió, betevé, “pacificacions que estiguin més ben efectuades a partir de l’experiment que es va fer”. Perquè, tal com acaben en la seva nota, titllen Barcelona de “camp d’experiments del govern Colau”.

A l’acte anuncien una petita escenificació d’un diàleg entre “veïnes” i posteriorment, a les 18:45h, lectura del manifest que han preparat.

FER UN COMENTARI