Carta oberta a Mariano Rajoy

Publicada: 23/05/2017 13:45h

Bona nit Mariano. Dic bona nit perquè en el moment que estic redactant aquestes línies són dos quarts de dotze, o sigui, les 11:30 perquè ho entenguis. Disculpa’m, no recordava que només parles un idioma i, no gaire bé per cert.

M’he posat a la feina un pèl tard perquè primer he volgut veure, en diferents mitjans de comunicació, les valoracions del que ha passat avui a Madrid, on encara esteu vivint la ressaca d’ahir en les primàries del teu, fins ara aliat PSOE; recorda que li deus el càrrec gràcies a la seva abstenció.

He comprovat que exercir la llibertat d’expressió no és del tot benvinguda a Madrid, més encara, quan representants del govern català, escollits democràticament, pretenen només expressar la voluntat d’una part important del poble català i el seu desig de votar i decidir el seu futur. Votar! Maleïda paraula segons tu, el teu equip, el PSOE i C’s.

Els representants catalans han estat rebuts amb grans mostres d’alegria i banderetes per part d’uns falangistes simpàtics que no han parat de donar mostres d’alegria: Semblava una festa tan animada que si no és per la policia, a hores d’ara, encara no haurien pogut entrar a l’edifici que, molt amablement, havia cedit l’alcaldessa de Madrid. Recorda que els vàreu negar la possibilitat de fer la conferència al Senat.

Puigdemont, Junqueras i Romeva, s’han expressat en un castellà entenedor perquè, tu i els teus, poguéssiu entendre el que deien; la llàstima és que no els heu anat a veure per poder comprovar-ho. De fet tu, abans de la seva conferència, ja els has donat la teva resposta, resposta de paio intel·ligent que intuïa quina seria la seva proposta.

El que sí que et dic és que has pixat fora de test. Catalunya, els catalans, no estem fent cap tipus de xantatge ni a tu ni a Espanya. El que fas en les teves declaracions és incrementar la catalanofòbia per posar a mig país en contra del que sigui, si és català. Les mentides, els incompliments, les falses promeses són la teva carta de presentació.

No puc entendre el teu immobilisme, declares solemnement que Catalunya és el principal problema d’Espanya i no mous un dit per intentar solucionar-ho. Tor el contrari, empitjores la situació, dia sí, dia també i et quedes tan ample. Dorms bé a la nit? Qui admet com tu l’existència d’un problema i no cerca solucions no el puc considerar un bon polític.

Tu no pots solucionar el problema perquè el problema ets tu. No vas acceptar que el poble, a través dels seus representants legals, democràticament escollits, aprovés un estatut que podia haver solucionat l’encaix de Catalunya dins l’estat espanyol. Tu ets el responsable de la situació recollint signatures i elevant un recurs d’inconstitucionalitat. Estàs orgullós i no te n’has penedit mai, ara tens la resposta del poble català que et mereixes.

I res més Mariano, no t’he votat mai i mai et votaré. Ja tinc una certa edat, i per si de cas amb el temps m’afecta l’Alzheimer, parlo bé de tu o dic que et votaré, he deixat instruccions a la meva família perquè ho impedeixin. Pel bé de Catalunya i Espanya la teva dimissió i la de polítics afins seria el principi d’una bona solució.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI