L’estat espanyol juga brut contra el procés. De fet, si repassem la història, mai no ha existit una clara voluntat per part espanyola d’entendre Catalunya. Per a Castella -ara Espanya- el principat forma part de l’imperi espanyol des de 1714 després de la guerra de successió.

Duran tres segles ha imposat l’estil castellà de conqueridor, anul·lant les lleis catalanes, prohibint l’ús de la seva llengua i ignorant la seva història, sempre més democràtica que la castellana. L’intent català de l’encaix a Espanya ha viscut moments (molt pocs) en què semblava possible aconseguir-ho però monarquia, dictadura i oligarquia ho han acabat impedint.

Després de la sentència de l’Estatut una part del poble català ha pres consciència de la nul·la possibilitat existent que Espanya reconegui el fet diferencial català i ho accepti, la tan pregonada plurinacionalitat de l’estat no existeix. Per aquesta raó l’independentisme ha anat obrint camí fins al dia d’avui per dignitat i ànsies de llibertat.

Les últimes eleccions catalanes van configurar una majoria independentista al parlament que està decidida a convocar un referèndum i proclamar la República Catalana. El govern del PP, amb el suport del PSOE i C’s, tracta d’impedir-ho utilitzant el constitucional i la fiscalia, però també la guerra bruta impròpia d’un estat democràtic.

A partir de setembre del 2012 -després del no de Mariano Rajoy a Artur Mas a la seva sol·licitud de pacte fiscal que va obrir el camí a l’independentisme de CDC-, la policia va orquestrar actuacions destinades a trobar els draps bruts dels líders independentistes.

Clavegueres de la Moncloa (1)

En una reunió de comissaris de policia, entre els quals hi hauria José Villarejo i Marcelino Martín Blas, es va decidir la creació de la “policia patriòtica”, on diferents alts càrrecs del CNP van impulsar investigacions sobre diversos líders nacionalistes catalans per intentar soscavar la base de l’independentisme, però es van demostrar com a falsos, els suposats comptes corrents de Mas a Trias a l’estranger.

Les gravacions d’Alícia Sánchez Camacho a La Camarga i les de Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, suposadament al ministeri de l’interior, confirmen el complot orquestrat contra els líders del procés. Alícia deia que coneixia un fiscal “de confiança” i Fernández Díaz que la fiscalia “afinaria” les qüestions legals. El ministre també va assegurar a de Alfonso que el president Rajoy estava assabentat de l’operació.

La comissió d’investigació, creada a l’efecte, no resoldrà absolutament res. Els dos neguen reconèixer la seva veu en les gravacions telefòniques. Populars i socialistes els han donat suport i ells s’han presentat a la comissió com a “víctimes”. Què es pot esperar d’un país on la democràcia està manipulada, els tribunals no són independents i la cultura del pacte i la negociació és inexistent?

Mentre no puguem viure en un país lliure i democràtic com cal, seguirem sent tractats com una colònia de l’imperi espanyol. No creuen amics lectors, que és hora d’abandonar l’estat en direcció a una República Catalana Independent? Sincerament, què en pensen?

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI