Publicat: Ministre d’Afers exteriors espanyol: “Ningú no sap l’esforç que ens ha costat això, ni els favors que devem a una quantitat de gent per aconseguir que fessin els declaracions que han fet”. “Margallo admet que l’Estat va pressionar països perquè es posicionessin contra Catalunya”. “L’exministre va confessar que el govern espanyol havia negociat en secret amb diversos governs d’arreu del món per evitar que es posicionessin en favor de la independència de Catalunya”.

Quin objectiu perseguia, i persegueix, amb tant d’esforç?

L’estat espanyol demana ajuda internacional, s’hipoteca en favors, perquè Cataluña no pugui votar exercint el dret a l’autodeterminació i segueixi sent una explotada regió espanyola en lloc d’un modern i lliure estat europeu. Atenció! “Això” significa que Catalunya pot ser independent! Espanya intenta per tots els mitjans que els votants catalans no s’expressin lliurement i puguin decidir si volen la independència, amb els seus beneficis, o seguir amb més i pitjor “dependència” amb els seus molts i creixents perjudicis. És digne que hi hagi un sol demòcrata a Catalunya que recolzi aquest “esforç” de l’estat espanyol?

Què busca amb tant d’esforç?

Retenir el molt que Catalunya aporta en recursos econòmics, esportius, científics, industrials, exportacions, investigació! Continuar amb una aportació econòmica admesa pels mateixos dirigents autonòmics i estudis objectius. I en què es tradueix això? Que els treballadors, professionals, empresaris, famílies, a Catalunya… no gaudeixin del benestar econòmic que mereixen pel que generen; que no puguin gestionar les seves pròpies economies i se sotmetin a la creixent asfíxia econòmica; que no puguin aplicar una avançada justícia social per manca dels recursos necessaris; que visquin progressivament subordinats en el sistema de finançament i, amb això, hagin de continuar les retallades en educació, sanitat, atencions socials; que segueixi el permanent incompliment de les inversions per a infraestructures; que es vagin “castellanitzant” progressivament i difuminant la mateixa cultura, llengua, identitat; que se sotmetin a viure sota una pseudodemocràcia com l’espanyola. “Aquests” són els resultats de l’enorme esforç que fa l’estat espanyol. És digne que hi hagi un sol votant a Catalunya que accepti aquests efectes?

Què diuen els partits unionistes i els sindicats a Catalunya?

En un estat democràtic “normal”, hagueren denunciat immediatament aquesta actuació de l’estat. I més davant     el clar perjudici per a tota la població. Alguna declaració de denúncia, per part del PPC, PSC, C’s, CSQP? Dels sindicats a Catalunya? Cap! Què pensen els seus militants i votants…? Són conscients de “qui” es preocupa, de debò!, per  oferir-los un futur positiu i de qui l’hi impedeix? Per cert! Alguna iniciativa de la Fiscalia General? No denunciar aquest esforç de l’estat espanyol equival a donar-hi suport. És digne aquest silenci còmplice?

Davant “l’evidència” de l’esforç de l’estat espanyol per retenir l’aportació de la societat catalana i perjudicar-la; del “suport” tàcit dels partits i els sindicats “dependentistes”, què és el digne per a un demòcrata que actuï amb coherència en bé del present i futur de tots els qui viuen a Catalunya?

1 COMENTARI

  1. Éstos lo único que quieren es qué sigamos en España así con nuestro dinero van haciendo cuando seamos independientes se les acabará la buena vida que llevan,

FER UN COMENTARI