Gitanos contra mossos

Publicada: 01/03/2017 20:38h

Gitanos, sí. He dit gitanos. No entenc per què és una paraula tabú. Seguint la meva línia de dir les coses pel seu nom, aquesta ocasió no serà diferent. I no, no estic dient “cosa” als gitanos, ja m’entens. Per què s’utilitzen eufemismes per parlar d’alguns col·lectius? Què sóc un racista? No amic. Racista és aquell que no diu “gitano” perquè creu que porta associada una connotació negativa. Les coses pel seu nom.

Ells són els que estan orgullosos de ser-ho, em sembla normal i correcte. Ens fan saber a la resta, col·locant ben visible la seva bandera amb roda de carro, quins són els seus diguem-li dominis, diguem-li territori o zona on predominen. No? Les coses pel seu nom, una vegada més. No són ells els que anomenen, aquells que no són de la seva ètnia com a paios d’una forma despectiva? I la cinquena entrada del diccionari de la RAE no la diré, que després sorgeixen les ofenses. Les coses pel seu nom, he dit.

Una vegada aclarit tot, continuem. La matinada del dia 17 de febrer, tres patrulles dels mossos d’esquadra es van personar al carrer Illes Balears, al barri de la Florida a l’Hospitalet de Llobregat. Perdona que faci una aturada aquí. Coneixes el barri de la Florida? Dit així evoca a platja, palmeres i mojitos, oi? Doncs aquest barri amic meu, és una mena de la Mina de Sant Adrià del Besòs o de Sant Roc a Badalona. I sí, habitat majoritàriament per persones d’ètnia gitana.

Com anava dient, es van personar les patrulles al lloc, donat que diversos individus intentaven bolcar un vehicle amb el conductor dins. Fonts sindicals informen que els presumptes autors anirien sota els efectes de substàncies sense determinar. L’arribada dels agents va fer desistir de la seva actitud als vàndals i tot seguit, es van resistir activament a la identificació policial. Però no queda aquí la cosa. Els quatre elements van avisar d’altres veïns del barri per tal que els ajudessin, arribant al lloc finalment, una cinquantena de persones.

Sis mossos. Sis, contra cinquanta. Els veïns del barri han fet gal·la d’una valentia titànica. I més, quan quatre dels agents han sofert fortes contusions, donat que els agosarats veïns, han baixat armats amb pals i objectes contundents que no han dubtat a utilitzar. I els altres dos mossos? Els han hagut de donar punts de sutura al cap pels traus produïts. Un amor de ciutadans.

Cal que et digui qui han estat els valents? Sis agents de policia han continuat al lloc fins l’arribada de reforços. Malgrat la clara inferioritat numèrica. Malgrat les agressions, crits, insults i sacsejades. I han detingut a dos dels quatre personatges que intentaven bolcar un cotxe. Bravo. Però… que hagués passat si un dels mossos dóna un mal cop de defensa? Si es desfà dels seus agressors com pot entre empentes i dóna un cop de puny? Si veu perillar la seva vida i dispara a l’aire? Ja t’ho dic jo: que el dia següent no es parlaria d’una altra cosa que del desmesurat ús de la força dels mossos d’esquadra.

He llegit als mitjans de comunicació: “baralla entre mossos i veïns de la Florida”. Que els veïns formaven part d'”un col·lectiu específic” i “la crispació que ha aconseguit l’enfrontament”. Tornem al principi de l’article: les coses pel seu nom, si us plau.

El conseller ha titllat d’inadmissible els fets. Bé. I ara què? Hi haurà un càstig exemplar pels autors? O es dialogarà amb el representant veïnal perquè no torni a succeir? Fins que torni a passar de nou, i hauré perdut el compte.

És intolerable com surt de gratis agredir un policia a Catalunya. Però la meva repulsa a aquests fets, no té res a veure amb el fàstic que em produeix la indiferència col·lectiva i fins i tot, el goig i gaubança d’alguns, entre ells polítics. És lamentable una societat que no defensa la tasca de la seva policia cap a ella mateixa. Però més lamentable és, la d’aquells que busquen una justificació als fets succeïts, entre eufemismes, tabús i ximpleries.

2 COMENTARIS

 1. Et felicito per tanta sinceritat, jo no sóc racista ni xenòfob però és ben cer que als gitanos se’ls hi permet tot, això si cobrant pirmis i altres històries quan tot sabem que això no servirà de res, perquè no volen formar part de la societat, només viure del nostre esforç, que els deixin de mantenir per la cara i treballin que ja toca, o que agafin la carretera i toquin el dos perquè en una república moderna aquesta colla d’impresentables no tenen cabuda, el problema és que els partits que ens governen son tots una colla d’hipòcrites i els d’esquerra més, i això ho diu un home com jo que sempre he votat a erc.

 2. Que digan tambien como en un cuartel de los mossos llevaron a un “gitano” vecino de torre-romeu(sabadell) y le dieron una brutal paliza en la calle y luego en la comiseriavde la gran via apagaron las camaras y le pusieron un casco en la cabeza y le volvieron a dar otra paliza mas fuerte todavia por haber una confusion con otra persona….
  Esto no sale ala luz verdad???
  Mejor meteros en vuestros asuntos y dejar de comportaros asin que ya no vivimos en los tiempos del torete y el vaquilla
  Gracias!
  Pd.
  Otro vecino de torre-romeu que lo vió todo….
  Pandilla de sinverguenzas!!!!

FER UN COMENTARI