Ahir, els dos detinguts pel presumpte hackeig a la web del Sindicat dels Mossos d’Esquadra (SME) van declarar al davant del jutjat n. 33 de Barcelona. Es tracta d’una parella que treballa a la Nissan i amb uns coneixements mínims com a enginyers en telecomunicacions. Els dos detinguts, que formen part d’un grup universitari antisistema des de l’any 2009, haurien aconseguit les dades de 5.500 mossos gràcies a uns cursos públics de hackeig de xarxes.

El sindicat USPAC, present en seu judicial, denuncia que va haver-hi una “filtració interessada i precipitada per la Direcció General de la Policia de la detenció de tres persones” i això “ha impedit que pogués ser detinguda una quarta persona, que ha tingut alguns dies per acabar de destruir les proves”.

L’USPAC també lamenta que “les diligències d’investigació i les proves són tan mínimes que els detinguts han quedat en llibertat sense cap tipus de fiança, ni tan sols l’obligació de signar cada cert temps al Jutjat o retirada de passaport”.

Segons explica el sindicat, “no es tracta de cap grup organitzat, sinó d’uns amics antisistema que han fet uns cursos de hackeig“, i “la publicitat que l’Administració ha volgut donar del cas per tapar les seves carències ha dut en orris la investigació”. En altres paraules, l’Administració s’hauria carregat la investigació, ja que s’han deixat en llibertat, sense cap tipus de fiança, dos subjectes que han filtrat les dades de 5.500 policies quan encara vigeix l’alerta 4 pel risc d’atacs terroristes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI