Al verb està l’acció

Publicada: 15/01/2017 12:35h | Actualitzada: 19/06/2017 18:23h

Asseure’s, dialogar, pactar. Amb aquests tres verbs ja en tenim prou per fer-nos cinc cèntims de què pretén aconseguir el govern de la Generalitat amb el de Mariano Rajoy.

Prohibir, amenaçar, recórrer. Suficients per descriure l’acció de l’Estat envers Catalunya, duta a terme des de… caram, queda massa lluny!

Per més que ens pugui agradar el cafè, hauria de ser innegable que el “café para todos“, nascut del “¡no vamos a ser menos!“, exclamat al govern civil de Segòvia tot just quan començava a configurar-se la descentralització espanyola, va ser un dels principals errors comesos a la transició que, pel que fa a Catalunya, només podrà finalitzar quan s’executi la desconnexió.

Tornant a l’actualitat: el repte més important d’enguany (pressupostos a banda) és fer el Referèndum encara que s’hagi de fer unilateralment (amb un 63% de suport) i tot i que la intenció des de bon principi és pactar.

Però per pactar bé ens hauríem de poder asseure i dialogar amb l’altra part. I també caldria que l’altra part deixés de prohibir, amenaçar i recórrer gairebé tot el que aproven els nostres representants al Parlament.

A ningú se li escapa que dos no dialoguen si un no vol. I tampoc que no val decidir unilateralment des de Madrid que, del referèndum que reclamem milions de persones al carrer, a les entitats i a les institucions del nostre País, ni parlar-ne perquè no i perquè no i si encara queden dubtes, ens tornen a dir que no; però alhora acusar el Govern de la Generalitat de voler obeir el mandat popular en comptes d’obeir-los a ells.

El president ha declarat tenir intenció de reunir-se amb Mariano Rajoy abans que acabi gener en el marc d’una relació bilateral, però com allà encara estan amb el “café para todos“, Rajoy insisteix que primer Puigdemont assisteixi a la “Conferencia de Presidentes autonómicos” del dimarts vinent perquè prengui, segurament, la tassa de cafè que considera li correspon, del “café para todos“.

FER UN COMENTARI