És Mariano Rajoy un veritable demòcrata?

Publicada: 02/01/2017 12:00h | Actualitzada: 19/06/2017 17:34h

Segons el diccionari, la definició de democràcia (del grec démokratía “govern del poble”) és: aquell sistema de govern basat en el principi de participació igualitària de tots els membres de la comunitat en la presa de decisions d’interès col·lectiu. Així mateix defineix els demòcrates com aquells que són partidaris de la democràcia.

Direm, per tant, que un demòcrata és aquella persona que respecta les regles del joc democràtic, que compleix les lleis i les fa complir si té responsabilitats de govern. També és una persona que no utilitzarà mai la llei en benefici propi o del seu partit, ni tampoc per perjudicar els seus adversaris polítics.

Mariano Rajoy, a més d’incomplir reiteradament promeses electorals, tampoc compleix la llei quan aquesta li és desfavorable, no li agrada o s’empara presentant recursos. Utilitza sovint el Tribunal Constitucional per resoldre problemes quan, per manca d’arguments o incapacitat, no té recursos per solucionar-los.

Davant el procés català només declara que ell no té poder per canviar la Constitució, que la sobirania pertany a tot el poble espanyol, que la unitat d’Espanya és indestructible i que s’ha de respectar la voluntat popular expressada a les urnes pels ciutadans. Precisament aquí, és on va fallar estrepitosament i antidemocràticament.

Les normes, lleis, estatuts… les fan els polítics votats pel poble. Si el Parlament català va aprovar un estatut; aquest es va aprovar al Congrés i el Senat i després de ser signat pel cap d’estat, la ciutadania el va validar mitjançant referèndum… per què no va acceptar el resultat democràtic? El Parlament representava els catalans i les corts a tots els espanyols. Per què, doncs, va actuar en contra? Això és democràcia?

Tampoc ha complert les sentències que el mateix TC ha dictaminat en contra seva. Ni tampoc els pressupostos generals de l’estat -que són llei!- Les indicacions que li arriben de Brussel·les com la llei hipotecaria o la llei Parrot. Infringint la llei, no ha modificat quan pertocava el finançament de les CCAA. La llista és molt llarga i no cal seguir.

La sentència de l’Estatut, el continuat dèficit fiscal i l’anul·lació de lleis del Parlament han fet que el poble català, tip i fart del maltractament que pateix, s’hagi plantejat la Independència. Què ha fet en cinc anys de govern? Res! No ha estat capaç d’oferir cap tipus d’alternativa i ara parla de diàleg mentre carrega judicialment contra polítics catalans per demòcrates, per tenir la santa barra de posar les urnes i escoltar la veu del poble.

Repeteix que tots els espanyols som iguals i que tenim els mateixos deures i obligacions. Mentre hi hagi comunitats forals i, entre la resta, es despullin unes per vestir altres, el país no té solució. La solidaritat ben entesa no pot permetre que comunitats aportadores netes disposin de menys recursos per habitant de les que són receptores. Això no és democràtic.

Un veritable demòcrata ha de solucionar els problemes polítics amb diàleg, negociació i pacte i no a través dels tribunals. Mentre els jutges del Constitucional siguin nomenats pels polítics i actuïn com una tercera cambra, a petició del govern, és inversemblant a ulls de la ciutadania,  l’existència d’una separació real dels poders de l’estat.

I vostè, benvolgut lector, creu que Mariano Rajoy és un veritable demòcrata…?

FER UN COMENTARI