El manual de Nadal pel bon “progre”

Publicada: 01/01/2017 21:01h | Actualitzada: 22:28h

No he trobat millor manera de començar l’any que aquesta. Preparant-me pel següent. Sí, perdona les meves formes, abans de res bon any. Tant de bo el proper sigui millor que aquest i bla bla bla. Un cop aguantades les desenes de fotos de coneguts amb barrets brillants, ulleres de colors cridaners i cares d’haver-se begut part de l’Ebre, podem donar pas al nou any. Com anava dient, el pròxim any no t’enxamparà desprevingut, no. Et porto la guia definitiva, al Nadal 2017 sí que seràs un bon progre. Com manen els cànons. No, no, espera. Ja em donaràs les gràcies després …

Primer. Per ser un bon progre no pots celebrar el Nadal. Em sap greu. A partir d’ara celebraràs el solstici d’hivern, és a dir, el 21 de desembre. Així evitaràs, d’una banda, celebrar un dia la commemoració del qual es basa en un motiu purament religiós i, de l’altra, no molestaràs a ningú. A ningú em refereixo a altres religions. Encara que, perquè et sentis millor per haver celebrat durant tots aquests anys tan cristiana festa, et diré una cosa: L’Alcorà reconeix a Jesús com un profeta de Déu. Pots respirar tranquil.

Tot i tenir un diputat amb tota la pinta de pessebrista com el senyor Joan Garriga, oblida’t d’ell. Del pessebre dic, no del diputat. Quina vergonya i quina ostentació del cristianisme aquesta. El pessebre ha de desaparèixer de casa teva i, per descomptat, si tens digues-li poder, digues-li influència, digues-li ànim dictatorial o estupidesa supina, has de fer el possible per eliminar-lo dels carrers de la ciutat. Pots col·locar en el seu lloc qualsevol cosa que et vingui al cap. Que si s’ha de semblar a un pessebre, dius? Qualsevol cosa que et vingui al cap, repeteixo. De veritat. Des d’unes boles transparents, fins a una imatge d’unes cases. Només la teva imaginació posa el límit. Això sí, res semblant a allò que t’evoqui la paraula “pessebre”.

Per tant, si no hi ha pessebre, no hi ha lloc per les botigues d’on vam treure al senyor Garriga, és a dir, la Fira de Santa Llúcia. Fora de Barcelona ja, no s’ha vist insult i ofensa més gran als musulmans que conviuen amb nosaltres que aquesta. Pots posar al seu lloc si ho desitges, a clics de Playmobil. Malgrat l’evident heteropatriarcat que traspua per tots els porus d’aquests ninots, ja que només pots identificar el sexe femení per les pestanyes, estic convençut que la diputada Ana Gabriel els acceptarà de bon grat. Al cap i a la fi porten el mateix pentinat.

"Pessebre" Barcelona 2015
“Pessebre” a Barcelona l’any 2015

Els reis d’Orient. Crec que no he de dir-te res més. Els reis són per als contes. Podríem substituir-los per refugiats, per manters o per algunes dones lluitadores i treballadores de les Rambles. Sí, d’aquestes que estàs pensant. Total, a València ja van posar a tres senyores que, atenent a les seves vestidures, no distaven molt de les que et suggereixo. El que està clar és que han de portar com a presents les substàncies (mal denominades) il·legals preferides del bon progre. Ja m’entens. Legalització ja.

Una de les xacres que porta associat el Nadal és el consumisme. Com a bon anticapitalista has d’oposar-te a ell. No et deixis arrossegar per tanta llum i nadales. Sigues fort. A partir d’ara pots realitzar barates o treballs manuals. Pots acostar-te a qualsevol casa okupa i t’informaran degudament. Des de com fer uns meravellosos cendrers amb llaunes de Coca Cola, fins com sorprendre a tots amb una estupenda polsera de fil. Deixaràs a tots bocabadats. La visita et servirà per reforçar les teves habilitats amb el diàbolo o la flauta.

"Las Tres Reinas Magas" de la cavalcada laica a València. Font: La Vanguardia
“Las Tres Reinas Magas” de la cavalcada laica a València. Font: La Vanguardia

Finalment i no per això menys important, tenim un tema molt interessant. El tió. Sí sí, no em miris així. Sota la innocent aparença d’un tronc, s’amaguen les baixeses de l’ésser humà. La violència. L’inventor d’aquesta tradició no podria ser altre que un mosso d’esquadra. Assedegats de violència cap a nosaltres, els antiavalots catalans van inventar aquest joc per pal·liar les seves ànsies de colpejar. No he de dir-te doncs, que has de suprimir-lo de casa teva o qualsevol que vagi de visita podrà arribar a pensar que no ets antipolicia.

L’any que ve no vull excuses. Si ets un bon progre fes-ho bé. Més fàcil no t’ho puc posar, només segueix els meus consells.

Ara sí. De res. Un plaer ajudar-te.

FER UN COMENTARI