Diccionari de tòpics catalans

Publicada: 06/01/2017 11:28h
1. Catalunya és terra de pas
Mentida, aquí tothom s’hi queda des del temps dels fenicis o abans i tot, encara que potser aviat això que en diuen polítiques socials acabarà provocant un bonic èxode de la gent amb més empenta.
2. Volem turisme de qualitat
Mentida, estem reclamant el turisme més barat i els viatgers més grossers per posar-los en mans dels hostalers més desinhibits.
3. Ens agrada el petit comerç
Mentida, potenciem d’una banda les grans superfícies i els intercanvis globals, i d’una altra els venedors ambulants sense llicència de mercaderies falsificades.
4. Les drogues, les armes i la prostitució són il·legals
Mentida, tothom qui en cerca, en troba sense cap problema. A efectes pràctics, són negocis que gaudeixen de butlla fiscal.
5. Els immigrants fan falta per pal·liar el nostre dèficit demogràfic
Mentida, això es corregeix fent fills, no important pares.
6. Els immigrants vénen a pagar-nos les pensions
Mentida, reben més del que aporten al sistema.
7. Potenciem l’habitatge de lloguer
Mentida, potenciem l’habitatge de propietat i la hipoteca de per vida; d’altra banda, el propietari està indefens davant el llogater sense escrúpols, i fins i tot, en el cas extrem dels squatters, aquests gaudeixen de protecció institucional.
8. L’ensenyament públic és el gran pilar de la societat
Mentida, fem tot el possible perquè es degradi desautoritzant els mestres, omplint-lo de pedagogs, desresponsabilitzant els pares i regalant els aprovats.
9. Reduïm la burocràcia
Mentida, potenciem la burocràcia, les divisions territorials, els àmbits competencials, les organitzacions, les entitats, les taules, les reunions, les consultes…
10. Volem votar
Mentida, com més important és el problema (política de defensa o sobirania monetària, per exemple) menys oportunitat té l’elector de dir-hi la seva.
COMPARTIR

FER UN COMENTARI