El currículum d’Ada Colau

Publicada: 31/01/2017 10:17h | Actualitzada: 11:12h

“Estudia per aconseguir ser algú de profit el dia de demà”. Això em deia el meu avi des de ben petit. Bé, el meu avi i el teu segur que també. I els teus pares. Perquè normalment, i dic normalment, l’esforç per preparar una professió des d’una primerenca edat, estudiant i, perdona l’expressió, deixant-nos les banyes, solia ser ja no la clau de l’èxit al mercat laboral, però possiblement, tot pintava bastant millor que sense estudis.

Deixant la crisi a part, i la quantitat de persones amb estudis que han hagut de sortir fora de les nostres fronteres perquè es reconegui el seu esforç acadèmic, cada dia em sorprèn més com d’equivocats estaven els nostres pares amb els seus consells. Jo li arribo a dir al meu avi que sense cap tipus d’estudis, sense idiomes, sense experiència laboral i estant fitxat per la policia, seria l’alcalde de Barcelona, i amb tota seguretat, m’hauria titllat de boig.

Video d’Ada Colau okupant un pis:

Però aquí tenim l’Ada Colau. Disposada a esfondrar tot fonament de valors i cultura de l’esforç establerts. Et faré cinc cèntims del currículum de l’alcaldessa de Barcelona. Preparat?

 • Va néixer el 3 de març del 1974 a Barcelona.
 • Va realitzar estudis de Filosofia a la Facultat de Filosofia de Barcelona. No va acabar la carrera i es disculpa al·legant que a casa seva no hi havia diners per a això. És curiós perquè la senyora Colau sí que va tenir diners per realitzar un Erasmus a Milà, i les beques per a tals finalitats als 90 no és que fossin molt copioses, la veritat. A més va realitzar un “interrail”. No hi havia diners a casa, oi? També cal tenir en compte que l’alcaldessa de Barcelona va realitzar els crèdits universitaris al llarg de 7 anys. Potser per anar cobrant beques? Molt em temo, i digue’m mal pensat, que la nostra estimada amiga no va acabar la carrera perquè no li va donar la gana. Opció completament valida. Però no menteixis Ada, si us plau.
 • Per allà l’any 1990 va començar la seva trajectòria com a activista contra la Guerra del Golf.
 • El 2009, després d’ampliar el seu currículum amb una quantitat considerable de protestes, forma la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a Barcelona. És portaveu d’aquesta plataforma i una activista reconeguda del moviment okupa. Ai, perdona, se m’oblidava –i crec que a l’Ada Colau també se li ha oblidat comentar això al seu apartat de “transparència” de la web de la ciutat Comtal–: la PAH tènia una subvenció de 280.000 € dels quals la nostra activista preferida cobrava 3.900 € mensuals.
 • És encarregada d’habitatge de l’observatori DESC, una mena d’ONG. Aquesta organització ha rebut la minúcia de 3.750.000 € entre 2003 i 2011. La tasca d’aquesta ONG consisteix a donar xerrades a immigrants sud-americans perquè s’adaptin als costums del nostre país. Et preguntaves el perquè de la presència habitual d’alguns col·lectius estrangers als seus mítings?
 • Sap parlar castellà. Només això si ens cenyim al que va posar al seu currículum. Segons sembla, el català va oblidar afegir-lo.
 • Com a experiència laboral ha treballat de missatgera comercial i hostessa de congressos. S’ha disfressat d’abella als mítings d’ICV i ha estat conduïda i fitxada diverses vegades pels Mossos. I això segur que no ho sabies: ha “treballat” com a actriu en una sèrie de televisió. Com ho llegeixes. Perquè em creguis:
 • Actualment Ada Colau cobra 100,000 € anuals i prepara un partit polític per presentar-se a la presidència de la Generalitat.

No sé tu, i ja no dic els teus avis, però jo al·lucino.

1 COMENTARI

 1. Leo Draco: “…sense cap tipus d’estudis… “. No seré jo qui defensi na Colau… però al César el que és del César… per què ets tan cínic ?… NO VA ACABAR ELS ESTUDIS DE… (estaria més ben dit)… seudoperiodista !
  No m’agraden ni els que enganyen ni els que sempre van amb ambigüitats com els Comuns: QWERTY’s… mai se sap si pugen o baixen, com els gallecs… Referèndum ? sí o no… pactat o no pactat… si l’hem de fer pactat serà cap allà el 3.000 ?…

FER UN COMENTARI