Gens apreciada senyora. He escoltat el seu discurs davant el cap d’estat amb motiu de la Pasqua Militar i he de confessar-li que, a diferència d’altres persones amb qui ho he comentat, no m’ha estranyat gens ni mica el seu to i el contingut d’aquest. De fet és el que, més o menys, m’esperava de vostè com a ministra de defensa.

Vostè és de les poques persones que ostenten dos càrrecs dins de l’escena política, deu ser per la seva capacitat ja demostrada, temps enrere era la secretaria del partit i alhora presidia el govern de Castella-La Manxa. Veig que també conserva la presidència del PP en la comunitat que havia governat. Em sap molt greu perquè no deu disposar de massa temps per conciliar degudament la vida laboral i familiar.

Opino que el seu perfil no encaixa en el ministeri que presideix. En el seu dia vaig opinar exactament el mateix de Carme Chacón, però els presidents són els que manen i vostès han d’obeir-los. Sembla, però, que entre els membres del partit hi ha qui opina que hauria d’abandonar la secretaria general del PP. No sé si perquè és una dona o per enveja.

El seu pas per la comunitat castellanomanxega va ser d’un èxit total, la Caixa d’estalvis de la comunitat va fer aigües i l’aeroport de Ciutat Real va ser un nyap. A l’octubre/ 2011 va deixar d’operar per la sena nuŀla rendibilitat, si bé va estar en servei per a vols privat fins a l’abril del 2012. Actualment es troba totalment tancat.

He volgut escoltar antics discursos seus per veure la tònica general del seu vocabulari i he tornat a sentir-li dir que, aquelles persones que feien escraches davant els domicilis dels polítics, els considerava uns nazis. Té idea de què és el nazisme? No es va passar de rosca amb aquelles manifestacions? Declarar “nazisme pur” els escraches li va costar la reprovació de supervivents del camp de presoners de Buchenwald.

En el discurs de la pasqua militar ha exaltat les forces armades i la guàrdia civil, cosa que no li retrec, però no ha estat a l’altura en algunes manifestacions. Ha tingut un record per aquells que durant el 2016 han perdut la vida en actes de servei, però ha ignorat els 62 morts del IAK-42, tragèdia que el Consell d’estat atribueix al ministeri de defensa i a qui era el seu responsable aleshores.

Fent referència als reis catòlics i la conquesta de Granada, ha volgut refermar els anys d’existència de la nació espanyola. Un cop més reinventant la història. Ja per acabar, dona per fet que les forces armades són la garantia de la unitat pàtria i els fidels defensors de la Constitució. Com sempre ha fet Espanya, els problemes s’han de resoldre a base de guerra, no saben fer altra cosa. Ara, pel fet de pertànyer a l’OTAN, fan servir els tribunals.

Tot menys asseure’s, dialogar, negociar i pactar. No és pas difícil però no en saben o no volen saber-ne. Per cert, on és l’operació diàleg Sra. Cospedal? Si vostè tractava de nazis als qui lluitaven pels desnonaments d’habitatges, quina opinió li mereixem els que volem una Catalunya republicana i independent. No cal que respongui,  ja m’ho puc imaginar.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI