Avui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han participat al programa especial “Cap nen sense joguina” de Ràdio Barcelona. Ambdós han declarat que no es presentaran com a caps de llista a les properes eleccions catalanes. Puigdemont, en particular, ha recordat que els 18 mesos previstos pel full de ruta s’acaben a l’estiu i com a màxim 6 mesos després del referèndum es convocaran eleccions costituents, però ell no s’hi presentarà.

També Ada Colau ho ha negat. L’alcaldessa ha dit que no encapçalarà el nou partit que està formant, però cal recordar que també havia negat que aprofitaria la notorietat assolida amb la PAH per entrar en política. Ho havia afirmat el 2013 en el programa El gran debate de Telecinco, i exactament un any després havia deixat la PAH i havia fundat el seu partit per concórrer a la cursa cap a l’alcaldia de Barcelona.

La batllessa de Barcelona, Ada Colau. Font: www.economiadigital.es

En canvi, Colau ha admès que li agradaria repetir l’experiència com a alcaldessa de Barcelona i ha afegit que s’hi tornaria a presentar només “si l’assemblea ciutadana ho decideix”. Tanmateix, tothom recorda que tampoc per les eleccions anteriors va sotmetre la seva candidatura a cap assemblea, ja que va rebutjar rotundament les primàries i va autoimposar-se com a alcaldable de la coalició amb la qual es presentava.

Finalment, pel que fa a la independència, Ada Colau ha tornat a rebutjar el seu suport al referèndum, reclamant que sigui pactat amb l’Estat, eventualitat notòriament impossible.

FER UN COMENTARI