Segons alerta Europol, és probable que l’ISIS estigui a punt de dur a terme nous atemptats a Europa, també mitjançant l’ús de cotxes bomba o duent a terme segrestos de ciutadans europeus segons modalitats ja utilitzades a l’Orient Mitjà.

A través d’un informe del Centre Europeu contra el Terrorisme, l’Europol explica que, actualment, els estats de la UE s’enfronten a una sèrie d’amenaces terroristes, o bé per part de grups connectats en xarxa o bé per part dels anomenats llops solitaris. Per aquest motiu, hi ha hagut una intensificació de la cooperació entre les policies i els serveis de seguretat de tot el continent. Segons destaca el director d’Europol, Rob Wainwright, l‘augment de les detencions i dels atacs frustrats abans de la seva comissió demostra que la cooperació i l’intercanvi de dades és un mitjà eficaç per mitigar l’amenaça terrorista. Aquesta, però, continua sent alta i és necessari intensificar més encara la col·laboració.

Els serveis d’intel·ligència europeus assenyalen que unes quantes desenes de persones vinculades amb l’ISIS podrien ser ja a Europa amb la capacitat de cometre atacs terroristes, o podrien arribar-hi des de Líbia. Els objectius més probables serien els països que formen part de la coalició encapçalada pels EUA que actualment combat contra l’Estat islàmic a Síria i Iraq.

FER UN COMENTARI