En ocasió del seu missatge institucional de Cap d’Any, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que aplicarà “sense dilacions ni excuses” el resultat del referèndum “legal i vinculant” que se celebrarà el 2017.
Puigdemont ha destacat que el 2017 serà un any “clau” per al futur de Catalunya. Els catalans podran decidir el seu futur en un referèndum que –ha assegurat– serà legal i vinculant.
El president ha reiterat que manté l’aposta pel diàleg amb el govern espanyol tot i no haver rebut resposta a la voluntat de pactar el referèndum. Puigdemont ha reivindicat que el seu Govern sempre ha estat capaç de dialogar, o bé amb l’oposició al Parlament o bé amb el govern de l’Estat, i ha citat la cimera de la setmana passada com a exemple de la capacitat de “teixir consensos amplis al voltant del referèndum”.

Junts pel Sí insta els partits a començar la campanya pel referèndum

Avui, també el portaveu adjunt de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha recordat que el 2017 serà l’any en què els catalans podran decidir el seu futur a les urnes i ha instat els partits a començar a fer campanya a favor del sí o del no.

Torrent ha insistit que el referèndum serà legal, ja que, “si no ho és amb la legalitat espanyola, ho serà amb la nostra pròpia legalitat i el nostre propi marc jurídic”, i ha assegurat que Parlament i Govern aplicaran “el resultat d’aquest referèndum”.

“Catalunya aposta per la democràcia i les urnes”, ha conclòs.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI