El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha declarat que “dir avui que a Espanya hi ha un problema d’absència de drets o llibertats és quelcom que no es creu ningú, i dir que a Espanya tenim un problema de llibertat d’expressió sembla una broma”.

Per aquest motiu, Rajoy ha rebutjat al Congrés les peticions de derogació de l’anomenada “llei mordassa” que, entre altres coses, imposa multes per manifestar-se a la via pública sense permís, per no col·laborar amb la policia i per gravar les seves actuacions.

El líder de l’executiu espanyol ha explicat que al llarg del seu mandat ha rebut moltes peticions respecte a “problemes reals” com l’atur o la situació econòmica, però ningú li ha mai dit res sobre la “llei mordassa” i només se’n parla al Congrés. “No sé si s’han llegit la llei, però tinc la impressió que estan sobreactuant i allunyant-se de la moderació, que és on està el sentit comú”, ha sentenciat.

FER UN COMENTARI