Aquesta nit, amb motiu de les celebracions de la nit de Cap d’Any, el Servei Català de Trànsit (SCT) desplegarà un dispositiu especial de circulació amb 64 controls d’alcoholèmia i drogues arreu del territori per assegurar la seguretat a la carretera.
Un total de 297 efectius dels Mossos d’Esquadra participaran en el dispositiu que començarà a les 22.00 i acabarà a les 10.00 de demà.
La directora de Trànsit, Eugenia Doménech, ha fet una crida a la prudència i ha recordat el perill de conduir si s’ha begut. “L’única taxa segura d’alcohol i drogues és zero”, ha dit, i ha explicat que el 49% dels conductors morts en accidents de trànsit el 2015 havien consumit, segons les autòpsies, alcohol, drogues o psicofàrmacs que afectaven la percepció del risc.
A més a més, Doménech ha alertat contra les distraccions -sobretot per l’ús del mòbil-, que constitueixen la primera causa d’accidents de trànsit, i també dels perills de la somnolència al volant. Finalment, ha recordat la importància de l’ús dels elements de seguretat passiva, com ara el cinturó, els sistemes de retenció infantil i el casc en les motos.
Prevenir contra els efectes de l’alcohol i les substàncies estupefaents i retirar de la circulació aquells conductors que hagin begut o que s’hagin drogat és l’objectiu prioritari dels controls d’aquesta nit durant la qual, segons ha recomanat Doménech, seria millor fer servir el transport públic quan sigui possible.

FER UN COMENTARI