Ahir, amb 24 vots a favor i 3 abstencions, la Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya va aprovar definitivament el pla director urbanístic del Centre Recreatiu i Turístic de Salou i Vila-seca (CRT), l’anomenat BCN World.

Segons va destacar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es preveu que el Centre Recreatiu Turístic (CRT) del Camp de Tarragona tindrà un impacte econòmic d’entre 3.900 i 5.400 milions d’euros anuals,  generarà uns 12.000 llocs de treball durant la seva construcció, a més d’uns 3.000 que hi treballaran quan el projecte ja estigui dut a terme, i atraurà uns 5 milions de turistes a l’any, amb un augment de les pernoctacions del 22%.

Durant els propers 3 mesos les tres empreses preseleccionades per gestionar el Centre (Melco, Hard Rock Cafe i el Grup Peralada) presentaran el seu projecte. Cada empresa ja va aportar una fiança de 2,5 milions d’euros que es van fer servir per adquirir els terrenys de CaixaBank.

Ara bé, tot i els indiscutibles avantatges que la construcció del Centre aportarà a Catalunya, la CUP ha amenaçat que l’aprovació del projecte de BCN World pot condicionar el seu suport als pressupostos de la Generalitat.

Segons els anticapitalistes, de fet, l’aprovació del projecte posa en evidència la “voluntat” del Govern de revalorar els terrenys de CaixaBank i això “serà un element més que tindran les assemblees de la CUP per valorar globalment el suport o no als comptes del Govern”. Tot i la crisi econòmica i la falta de llocs de treball, la CUP veu “poca sensibilitat” i “falta de respecte a la ciutadania” en el projecte i, en lloc de donar-li suport pels avantatges que indiscutiblement aportarà, prenuncia el bloqueig dels comptes que, a més, segons va explicar Rull, no preveuen “cap partida destinada al pla director urbanístic del CRT” i, per tant, les dues qüestions són netament separades.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI