El president de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha expressat la solidaritat del seu grup parlamentari amb Joan Coma, detingut aquest matí per no haver-se presentat a declarar al davant de l’Audiència Nacional, i ha destacat que “això del diàleg” és “un no parar de querelles, judicis i citacions de càrrecs electes i institucionals”.

També la portaveu parlamentària de la formació, Marta Rovira, ha manifestat el seu suport al regidor de Vic a través del seu compte de Twitter. “El nostre camí és el de la democràcia i llibertat d’expressió. Fins al final”, ha piulat.

El portaveu parlamentari de C’s, Carlos Carrizosa, per la seva banda, ha criticat els missatges de suport adreçats a Joan Coma pels membres del Govern com ara el vicepresident Junqueras.
“Amb una mà, el Govern practica detencions per mitjà de la conselleria d’Interior i els Mossos, i amb l’altra se solidaritza amb la CUP”, ha declarat Carrizosa. El diputat de la formació taronja ha afirmat que troba “ridícul” que membres de l’executiu català donin suport a Coma quan “ells mateixos, si fossin cridats a declarar, hi anirien”, i ha posat com a exemple el cas de l’expresident de la Generalitat, Artur Mas.
Carrizosa ha conclòs recordant que qualsevol persona ha de complir amb l’obligació de declarar davant del jutge. “No pots pretendre tenir privilegis pel fet de ser polític”, ha dit.

FER UN COMENTARI