Hi ha republicans a Catalunya que prefereixen ser monàrquics i castigats?

Publicada: 06/12/2016 07:33h | Actualitzada: 12:55h

Publicat: “Suárez va confessar, a micròfon tancat, que no van sotmetre a referèndum a la monarquia perquè sabien que perdrien aquesta opció. Per això la van incloure en la constitució del 78”.. Què es votaria “ara” a Catalunya? PSC, ICV, CSQP es declaren republicans. I què són els seus votants? Segurament, republicans! És una situació coherent…? La majoria del parlament, amb una sòlida i milionària presència de vots darrere, opta convertir Catalunya en una República independent. PSC, ICV, CSQP s’hi oposen. Són republicans i prefereixen la monarquia? Diuen voler benestar, llibertat, democràcia, justícia social i prefereixen seguir sent dependents i maltractats? “Això” és lògic? Tots els seus militants i votants tenen l’opció de protagonitzar una moderna república democràtica. És digne que els seus líders l’hi neguin?

Què deuen els habitants de Catalunya a la monarquia espanyola? Publicat: (L’ARA, Esther Vera) “Interlocutors recents de Felip VI diuen que està “més proactiu que mai” en l’intent de trobar una sortida pactada i evitar que Catalunya aconsegueixi la seva independència”. Què va significar i significa per als habitants de Catalunya el Tractat de Nova planta els efectes de la qual encara perduren i que tan bé reprodueixen els governs espanyols? Aquí està la història i els resultats! Cal recordar que Juan Carlos I va qualificar de “quimera” les aspiracions dels catalans? Diu: més proactiu que mai. Per a què? Per defensar les justes aspiracions dels catalans o per evitar que es materialitzin? Aquí estan els fets. Sortida pactada? Existeix alguna oferta que millori els beneficis de la independència? Cap! Per a què “proactiu”? Ja es diu: “per evitar que Catalunya pugui aconseguir la seva independència”. Ho repetim? No es mostra proactiu per millorar a tots els catalans sinó perquè segueixin sent “dependents, sotmesos i súbdits”. “Això” és el que defensen els líders que “es diuen” republicans però prefereixen la monarquia? És el que prefereixen els seus votants i és el millor para “tots” els votants catalans i les seves famílies…? Què justifica voler seguir sota la monarquia espanyola…?

República o monarquia…? Són només “continents, models”. L’important són, seran!, els “continguts”. Hi ha monarquies perfectament democràtiques i repúbliques bananeres  poc o gens democràtiques. Els líders “republicans” de PSC, ICV, CSQP, etc. prefereixen seguir sota l’estat espanyol poc o gens exemplar. Republicans… que prefereixen ser monàrquics i perjudicar els seus votants?

Com serà la República catalana?  Decidiran els votants catalans cara al seu millor i major BENESTAR, JUSTÍCIA SOCIAL, LLIBERTAT, DIGNITAT, DEMOCRÀCIA REAL… només si s’independitzen.

No sabem com ens anirà amb la república independent però sí sabem, i ho patim! com ens va, a “tots”, sent dependents d’una monarquia i estat com l’espanyol. Si els qui es diuen “republicans” de debò volen el millor futur per als seus… què és el coherent, el digne…? República independent o monarquia i estat espanyol opressor de tots els catalans…?

COMPARTIR

FER UN COMENTARI