El portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, Juan Carlos Girauta, ha lamentat la decisió del PSOE de votar per treure al Tribunal Constitucional les atribucions sancionadores contra els que li desobeeixin, just ara que al Parlament de Catalunya hi ha una resolució per desobeir-lo. “I amb aquest desafiament, anem a treure competències al Tribunal Constitucional? Ens hem tornat bojos”, ha dit, titllant d’assumpte “penós” la qüestió catalana.

Girauta ha explicat que no li sembla gens estrany que una decisió com aquesta assoleixi el suport de partits “antisistema o secessionistes”, però no s’ho esperava d’un partit “seriós” com el PSOE que, segons la seva opinió, més que res s’està venjant del PP per no haver comptat amb ells per reformar el TC i donar-li atribucions sancionadores.

D’altra banda, segons el diputat de la formació taronja, hi hauria un “aliança de facto” entre els independentistes, Podemos i Batasuna que compartirien el projecte comú de destruir Espanya. Girauta ha afirmat que aquests partits tindrien “apassionants projectes destructius” i aprofitarien les debilitats del país per fer-lo caure. En ocasió d’una entrevista concedida a l’agència Europa Press, Girauta ha distingit els polítics que volen construir i els que, en canvi, volen destruir; i, entre aquests, ha coŀlocat els que practicarien els “populismes d’índole nacionalista o d’extrema esquerra”, justament començant pels independentistes catalans.

FER UN COMENTARI