El portaveu del PDECAT al Congrés, Francesc Homs, no impugnarà la decisió del Tribunal Suprem que li imputa els delictes de prevaricació i desobediència per la consulta del 9N. “No presentaré recursos estèrils”, va declarar ahir en roda de premsa, explicant que es guardarà l’argumentari per al judici. “És com una guerra i hem d’aplicar tàctica”, ha dit

Segons Homs, el nou pronunciament del Tribunal Suprem és “partidista” i “ratlla el ridícul”. El portaveu del PDECAT també ha lamentat que “volen presentar-nos com a delinqüents quan el que hem fet, simplement, és moure la democràcia” i va explicar que el judici al qual se sotmetrà no és només contra la seva persona: “Aquí el que s’està intentant jutjar és la voluntat d’un poble, el poble de Catalunya”.

“Allò que vam fer el vam fer en ple coneixement i en plena consciència i ho tornaríem a fer”, va declarar. A més a més, l’exconseller de presidència va assegurar que aquest judici no frenarà la celebració del referèndum d’independència el 2017. “El 9N no ho podran esborrar i tampoc no podran evitar el referèndum del 2017”, va concloure, reiterant que el Govern espanyol s’equivoca si creu de poder frenar el procés sobiranista a través dels tribunals.

FER UN COMENTARI