Enfrontament entre CUP i Guàrdia Urbana a la Ciutat de la Justícia

El judici contra Josep Garganté no es durà a terme perquè el metge ha retirat la denúncia

Publicada: 01/12/2016 10:37h

Avui havia de començar el judici contra Josep Garganté, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona, acusat d’haver pressionat un metge de l’hospital Peracamps que visitava un manter després d’un enfrontament amb la Guàrdia Urbana. Garganté hauria demanat al metge que atribuís les lesions patides pel venedor ambulant a una agressió d’un agent de la GU. El professional, però, va negar-s’hi i va denunciar-lo.

Un cop arribat a la Ciutat de la Justicía, Garganté ha expressat la voluntat de fer unes declaracions a la premsa, però ha hagut de renunciar-hi amb motiu de les protestes de la GU. Agents convocats pel sindicat Sapol i el Csif han reclamat amb crits i pancartes la dimissió del regidor antisistema i això ha provocat un enfrontament entre partidaris del cos policial i cupaires allà presents.

Els cupaires –entre els quals l’exdiputat David Fernàndez, les regidores Maria José Lecha i Maria Rovira, i la diputada Mireia Vehí– han respost als crits dels agents de la GU titllant els policies de “torturadors”.

Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra han hagut d’interposar-se entre els dos grups per aturar les empentes i els forcejaments.

Pel que fa al judici, finalment el metge no ha volgut denunciar el regidor cupaire.

FER UN COMENTARI