És sabut que els Mossos d’Esquadra incompleixen la normativa europea d’uniformitat dels policies. És sabut que, gairebé entrant el 2017, continuen portant el mateix uniforme que el 1983. És sabut que portar camisa i pantalons de pinces amb sabates no deu ser del tot còmode per exercir la tasca de policia. Però el que resulta estrany per a tot ciutadà que ho vegi, és que porten la roba trencada.

Les unitats que realitzen tasques d’ordre públic, com la Brigada Mòbil o les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO), per les seves funcions, porten una uniformitat diferent, una granota. Aquesta granota té propietats ignífugues entre d’altres, per evitar que l’agent pateixi lesions en el cas que un còctel Molotov impactés amb ell.

Segons explica Carles Peiruza, delegat de la Secretaria d’Ordre Públic del sindicat policial SAP-Fepol, els uniformes dels agents d’ordre públic estan greument deteriorats. Parlem de roba que, en molts casos, té deu anys d’ús continuat. És digne de menció que, quan a un agent se li trenca l’uniforme, no li’n reposen un de nou –independentment dels anys que tingui–, sinó que el fan reparar mitjançant pedaços. I el problema, segons manifesta Peiruza, concerneix més del 50% de la plantilla. A més, els uniformes han perdut les seves propietats ignífugues, amb el consegüent risc que pateixen els agents anant desprotegits.

Des del sindicat, han denunciat aquest greu problema a la Subdirecció General de Salut Laboral i Prevenció de Riscos del Departament d’Interior, així com ja ho havien fet en ocasions anteriors a la Subdirecció General de Recursos Humans de la Direcció de la Policia, rebent un silenci com a resposta.

Peiruza comenta que “trobem realment vergonyós que una policia que presumeix d’avançada i moderna, vesteixi els seus agents amb sorgits i pedaços, sense que es pugui garantir la seva seguretat”.

Cal recordar que els agents de la Brigada Mòbil no només realitzen tasques d’ordre públic, sinó també d’antiterrorisme. I cal recordar, que la gran majoria d’ells encara no ha rebut l’armilla antibales personal.

FER UN COMENTARI