Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal especialitzada en robatoris als turistes a les autopistes catalanes. Els detinguts es presentaven com a agents de policia i simulaven identificacions i controls policials per sostreure diners i objectes de valors del cotxe de les víctimes.

Concretament, petits grups de dues o tres persones, aturaven les víctimes acreditant-se com a policies i simulant un control, aprofitaven els descuits i, un cop comès el robatori, marxaven ràpidament en cotxe.

Els robatoris es duien a terme principalment a les autopistes del Vallès Oriental, per on circulen habitualment molts cotxes estrangers, i mai en horaris de més concentració de vehicles per tal de tenir garantida una fugida ràpida després dels fets. Quan preveien menys afluència de turistes a les carreteres, buscaven les víctimes en zones properes a hotels de la ciutat de Barcelona o de l’aeroport.

L’operació dels Mossos d’Esquadra ha permès detenir vuit persones a Catalunya i València, inclosos els caps l’organització. Es tracta de sis homes, una dona i un menor, de nacionalitat iraniana i pakistanès. A més dels robatoris, també se’ls considera responsables dels delictes de falsificació documental, usurpació de funció pública i pertinença a organització criminal.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI