Els Mossos d’Esquadra estan en peu de guerra contra el seu “Major”, el comissari en cap Josep Lluís Trapero, per haver deixat en llibertat un detingut que va atropellar intencionadament un agent de la comissaria de Rubí.

Segons informa Imma Viudes, portaveu del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), els fets van passar ahir, quan una patrulla de paisà va aturar, identificant-se com policies, a un ciutadà que encaixava amb la descripció d’un atracador de farmàcies. El ciutadà, que no va resultar ser la persona buscada, va envestir deliberadament contra un dels agents. El policia va quedar al capó del cotxe durant diversos metres, fins que el conductor va girar bruscament, provocant la caiguda de cap del mosso d’esquadra. L’agent està ingressat a l’UCI del Val d’Hebron en estat greu.

El conductor va ser detingut per una altra patrulla de Mossos d’Esquadra uniformats. Fins aquí podria ser una actuació més de les moltes a les que s’enfronta la policia catalana. Però el problema ve donat perquè el comissari Josep Lluís Trapero, cap dels Mossos d’Esquadra en persona, va deixar sense efecte la detenció.

El conductor que gairebé mata al mosso, va quedar sota custòdia policial. Segons fonts policials, va sol·licitar un Habeas Corpus, procediment judicial amb el qual sol·licitava la seva immediata posada a disposició davant del jutge. El Jutjat la va denegar i va ordenar el judici per avui a les 10. Però el cas estrany de tot plegat i el que ha provocat la indignació del col·lectiu de Mossos d’Esquadra, és que el mateix cap del cos, de matinada, va ordenar la posada en llibertat del detingut.

Els agents de la comissaria de Rubí es van negar a aquesta aparentment absurda ordre. Així que el mateix comissari va prendre les regnes de les diligències policials per deixar sense efecte la detenció. Recordem, ometent les ordres del mateix jutjat.

Concentració de mossos d'esquadra a la comissaria de Rubí
Concentració de mossos d’esquadra a la comissaria de Rubí

El desconcert primer i la indignació després, va regnar davant els atònits companys del policia ingressat i posteriorment, gràcies a les xarxes socials, whatsapps i els sindicats policials que han difós la notícia, a tot el cos policial.

Aquesta tarda hi ha hagut una concentració de Mossos d’Esquadra davant de la comissaria de Rubí. Més de 300 agents sota la pluja intensa, han corejat càntics de “Trapero dimissió”. En principi el comissari havia d’assistir a les dependències policials a donar explicacions, però segons informa SAP-FEPOL no s’ha presentat. Les mostres de suport s’han fet visibles mitjançant les xarxes socials, on a diferents comissaries de Catalunya s’han concentrat policies en repulsa de la posada en llibertat del detingut a mans de Trapero.

“No entenem per què Trapero en persona ha volgut la posada en llibertat d’aquesta persona. No volem pensar que hi hagi un tracte de favor per ser familiar o amic d’algú important. No volem estar davant d’un altre cas Rosebud “ha manifestat un dels concentrats.

FER UN COMENTARI