Moltes Mercès convoca una xiulada el dilluns a les set de la tarda

Publicada: 05/11/2016 11:29h | Actualitzada: 06/11/2016 16:44h

L’entitat Moltes Mercès, coneguda per haver organitzat el pregó alternatiu de la Mercè el setembre passat, ha convocat una xiulada que tindrà lloc dilluns vinent, a les set de la tarda, al davant de la seu de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, al carrer Mallorca 278 de Barcelona. Es demana que tothom s’emporti un xiulet, si el té, altrament n’hi haurà uns quants a la venda.

La xiulada, convocada sota el lema “Marxem pitant”, ha estat organitzada per donar suport a Santiago Espot, l’únic imputat per les xiulades adreçades al rei i a l’himne espanyol durant la final de la Copa del Rei de l’any passat. Sembla que també ANC i Òmnium s’hi uniran.

El proper dilluns, Santiago Espot, activista i president de l’entitat Catalunya Acció, està citat a comparèixer al davant de l’Audiència Nacional, a Madrid, perquè l’organització que presideix va ser una de les promotores de la xiulada del partit entre el Barça i l’Atlètic Bilbao.

Segons explica el coŀlectiu Moltes Mercès en un comunicat, amb la xiulada es vol respondre al fet que una persona de la societat civil, Santiago Espot, hagi estat citat a declarar en qualitat d’investigat per haver signat, com a president de Catalunya Acció, un manifest conjunt amb altres entitats on s’instava a xiular l’himne espanyol i Felip VI a la final de la Copa del Rei del 2015. Per aquests mateixos fets, hi ha onze associacions amenaçades amb multes de prop d’un milió d’euros.

Moltes Mercès alerta que aquest és “un judici polític a un ciutadà que no és cap càrrec electe” i denuncia el perill per a la llibertat d’expressió dels ciutadans i per a la democràcia. També demana a les grans organitzacions cíviques del país que siguin “coherents i, tal com fan amb els càrrecs públics, es manifestin en defensa d’un ciutadà que no ha fet altra cosa que expressar en un estadi allò que els espanyols no ens deixen decidir a les urnes”.

FER UN COMENTARI