El portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha expressat els seus dubtes respecte a la voluntat real del govern d’Ada Colau d’aprovar els pressupostos 2017 amb la participació de la resta de grups. De fet, la trobada entre el govern municipal i la primera força de l’oposició a l’Ajuntament només s’ha convocat a instància d’aquesta, poques hores abans de la presentació del projecte als mitjans de comunicació. “Tenim dubtes si estem al davant d’un acte més d’estètica que de la voluntat real de posar-se d’acord i deixar que els grups puguem influir amb les al·legacions que puguem presentar”, ha dit.

Pel que fa al contingut dels comptes, Forn ha lamentat que els mateixos inclouen una partida molt important destinada a la construcció del tramvia per la Diagonal tot i la mancança del consens necessari per a la realització del projecte. Segons el portaveu, és sorprenent “que sense un acord majoritari es pugui tirar endavant una obra d’aquesta envergadura que té gran repercussió en la mobilitat”.

A més a més, el regidor ha expressat les seves perplexitats sobre la contractació de 400 nous treballadors a l’Ajuntament de Barcelona. “Volem saber quina és la necessitat i la prioritat que poden tenir aquests llocs de treball per a l’Ajuntament i per a la ciutat”, ha dit. I també s’ha dit sorprès pel fet que, en canvi, no s’hi preveu l’augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana per a la qual només es parla d’un concurs interadministratiu per 50 places, “molt lluny de les necessitats reals per garantir seguretat a la ciutat”.

Finalment, el grup municipal presidit per l’exalcalde Xavier Trias, ha lamentat la mancança de pluralitat del principal mitjà de comunicació català. Concretament, en informar de la presentació a la premsa dels Pressupostos 2017, TV3 ha omès la transmissió de qualsevol declaració feta pels membres del principal grup de l’oposició, limitant-se a transmetre només declaracions dels grups d’esquerres presents al consistori.

FER UN COMENTARI