Ho farem

Publicada: 14/11/2016 21:37h | Actualitzada: 19/06/2017 18:23h

El futur que jo vull viure va donar ahir un altre pas cap a convertir-se en realitat. Un diumenge qualsevol que no figurava especialment assenyalat en cap dels calendaris que, a mitjans de novembre, ensumen ja la seva pròpia caducitat.

Milers i milers de persones, centenars d’estelades, bancs del passeig Maria Cristina plens de gent gran amb un esperit encara més gran, asseguda mentre pels altaveus s’escolten un darrere l’altre les incomprensibles injustícies dutes a terme per l’acció dels òrgans de poder de l’Estat espanyol.

No feien falta grans parlaments, tot i que van haver-hi. No calien arengues per estimular-nos. Tampoc era necessari un desplegament d’iconografia ni un sol lluent per dibuixar davant els nostres ulls un paisatge reivindicatiu i enaltit.

El motiu que ens portà des dels racons de la nostra terra a reunir-nos en aquell mateix espai, el tenim ben assumit: la defensa de les llibertats i la democràcia. I en conseqüència, la defensa de la llibertat de les nostres institucions i representants escollits en democràcia.

Tanta gent, més de 80.000 persones, i tantes cares conegudes. L’abraçada forta de qui t’havia acompanyat… Tantes persones mai vistes abans amb les que compartir a l’uníson el mateix crit: #HoFarem.

Què són si no concentracions com aquesta, la resposta unida d’un poble?

Endavant les atxes —que diu la cançó—.

Venen temps d’acció, complicitat i compromís… Perquè no hi ha res millor per sentir-se d’un país, que formar part del poble que l’està construint.

FER UN COMENTARI