Garganté (CUP) justifica l’assassinat d’Ernest Lluch

Publicada: 22/11/2016 20:31h

El 21 de novembre va fer setze anys de l’assassinat d’Ernest Lluch a mans d’ETA. Per aquest motiu Ada Colau, molt activa a les xarxes socials, va posar en una piulada: “Fa setze anys ETA va assassinar un home compromès i estimat, a Barcelona i a tot arreu. Ernest Lluch, sempre a la nostra memòria”.

Fins aquí tot hauria quedat en un record a una víctima més d’ETA. Però el regidor cupaire (conegut tristament per coaccionar metges perquè canviïn els seus informes) Josep Garganté, va contestar a la piulada de Colau per la mateixa xarxa social escrivint: “I del PSC-PSOE”, adjuntant una fotografia de Lluch amb Roldán, Alfonso Guerra i Felipe González.

gargante_lluch-piulada

Ada Colau no va respondre al Tuit del regidor, però un altre usuari si, interrogant pel sentit de les seves paraules, i el regidor, que porta tatuat en els artells “odi”, va respondre: Doncs que era del PSC-PSOE” (que no eren les germanetes de la caritat precisament), i va adjuntar una fotografia entrant a la presó de José Barrionuevo i Rafael Vera, abraçats a Felipe González.

Llegit això, només es pot extreure la conclusió que Garganté, dient “però del PSC-PSOE”, dóna a entendre que pel fet de ser socialista era motiu suficient perquè ETA matés a Lluch. Aquella mateixa tardor ETA va matar a tres persones més, dos regidors i un Guàrdia Urbà de Barcelona que va enxampar dos etarres quan el seu cotxe es va espatllar.

Llegint els Tuits que han contestat a Garganté, es pot veure clarament les poques simpaties que desperta tant la seva persona com el desafortunat missatge que ha donat. Cal destacar, que diverses persones han puntualitzat que depèn quines actituds del regidor cupaire són pròpies d’algú amb alguna mena de trastorn i insten a l’Ajuntament de Barcelona a fer algun tipus de prova psicològica al senyor Garganté, donat que potser no és apte per fer política.

El president del grup municipal del PSC a Barcelona i de la federació socialista de la capital catalana, Jaume Collboni, ha exigit al regidor que rectifiqui les seves paraules justificant l’assassinat de Lluch.

FER UN COMENTARI