Ahir diumenge, 27 de novembre, la Coronela de Barcelona va celebrar la rememoració de la Diada de Sant Andreu, una data que fins al 1714 era una de les més importants de la Ciutat Comtal.

En aquest acte, per començar, es va fer lliurament de la reconstrucció d’una Gramalla Consular a la Ciutat de Barcelona. Va rebre-la en Jordi Martí, regidor municipal del PDECAT.

A continuació, es va oferir el premi “Bon Patrici” que l’entitat barcelonina atorga cada any a una persona que destaca en la seva activitat vers el país i la ciutadania, i que enguany va recaure en la persona del jutge Santiago Vidal i Marsal.

Abans d’ell, ja havien rebut el premi l’actriu Montserrat Carulla, el Pare Manel i la periodista Mònica Terribas.

Aquest premi és el primer reconeixement al jutge Santi Vidal per la seva tasca a favor d’una Constitució catalana i arriba tot just després de la confirmació de la seva expulsió de la carrera judicial, deliberada justament amb motiu d’aquesta tasca.

Es recorda que aquests actes, fins a l’arribada del nou equip de govern, se solien celebrar a l’Ajuntament de Barcelona el diumenge abans de Sant Andreu, el 30 de Novembre. L’executiu presidit per Ada Colau, en canvi, rebutja aquestes manifestacions i no les considera dignes de fer-se dins l’Ajuntament.

L’acte va poder comptar amb la presència de representants de partits polítics, entitats i associacions vàries.

FER UN COMENTARI