El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella criminal de la Fiscalia contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver permès la votació de les conclusions de la Comissió d’estudi del Procés Constituent tot i la prohibició del Tribunal Constitucional. El TC, de fet, en anul·lar la declaració d’inici del procés, també havia advertit que no es podia desenvolupar cap acció parlamentària o administrativa derivada d’aquesta. A

La querella presentada pel fiscal superior de Catalunya acusa Forcadell de prevaricació i desobediència per haver incomplert “frontalment”, amb “fets consumats”, les resolucions del Tribunal Constitucional. A més a més, se l’acusa d’haver adoptat acords contraris a l’ordenament jurídic “amb total menyspreu a la Constitució”, ja que va permetre aprovar una resolució que tracta de desvincular a les institucions catalanes del sistema constitucional, “dinamitant el sistema de distribució de competències” estatals.

Carme Forcadell, a través del seu compte de Twitter, ha declarat que compareixerà davant la justícia per defensar que al Parlament s’ha de poder parlar de “tot el que afecta els ciutadans”.

FER UN COMENTARI