Silencis còmplices

Publicada: 17/10/2016 13:00h

Hem perdut. Dos mesos recollint signatures, movent cels i terra,  entrevistant-nos amb els pocs polítics que han tingut a bé rebre’ns, trucant les portes de tots els mitjans i, excepte tres diaris digitals (incloent-hi aquest) i una intervenció de 10 minuts als matins de Catalunya Ràdio, silenci absolut.

La connivència dels que, erròniament, anomenem els “nostres”, amb el poder establert, encara que es tracti de quatre arreplegats que estan destrossant la capital de Catalunya, s’ha fet ben palesa. Silencis cómplices…..

L’espectacle que ha donat aquest matí TV3 ha estat de traca. A primer hora, uns tertulians als que no els semblava malament del tot que s’exhibissin estàtues franquistes al bell mig del carrer, inclús al mateix Born. Ni un que defensés el que 10.000 catalans, profundament dolguts i indignats hem signat per intentar aturar-ho. Ni tan sols s’ha fet menció de que s’havien recollit aquestes signatures. I en la conexión amb l’exterior, i amb un somriure als llavis, la Fina Brunet ens explicava les dificultats tècniques de fer “la plantà”. De tant en tant, tornaven a conectar amb la reportera de carrer i li preguntaven “morbosament” quin ambient es respirava, si hi ha via públic congregat,… Però no. Allà no hi havia públic, no han pogut fer sang. Si esperaven una manifestació dels signants del manifest, han punxat. Això sí, molts mitjans. Molts mitjans que no ens han volgut escoltat, però que estaven àvids de veure indignats cridant, perdent el cap i fent-ne alguna, per poder dir que els independentistes no som tan pacífics ni civilitzats com semblem cada 11 de setembre.

No ens hem manifestat. Hauria estat inútil. El mal ja estava fet. I ells mitjans s’han quedat amb un pam de nas. Com a darrer intent d’omplir minuts, la Fina Brunet ha entrevistat a quatre persones que passaven per allà. Casualitat (o no) a tres els hi semblava bé o bastant bé. Ens ho creiem? Vinga, va, és la TV3 del 2016 i on no en hi ha, no en raja. Dos espontanis: Un llençant ous i l’altra cridant. Només dos catalans fent el que molts voldríem fer. I totes les càmeres, mòbils i resta d’artefactes prenent-ne bona nota: Morbositat i cap utilitat pública.

A la tertulia de darrera hora, començant per l’Empar Moliner, tots els tertulians han coincidit en la crítica a aquesta barrabasada lerrouxista.  Però el que sembla mentida és que es preguntin si a la ciutadania ens sembla bé o no, quan saben que, insisteixo, 10.000 persones, hem signat un manifest exigint que no es fes. Ni la senyora Moliner (que ho sap perfectament perquè se li ha demanat suport expressament via twitter) n’ha dit res. Censura?

Deixar la “culpa” de l’Ajuntament en “inoportunitat” i obviar el que, per a mi, encara és més significatiu: Negar-se a escoltar la veu de milers de ciutadans, portar-se com aquell a qui exhibeixen avui als carrers de Barcelona, deixa ben palès qui són i com actuen els lerrouxistes que manen a l’Ajuntament; i esperem que els porti conseqüències ben aviat. Però també diu molt de la poca ètica periodística de la televisió pública de Catalunya, la que paguem tots els catalans. Les mitges veritats són pitjors que les mentides i amagar informació és l’últim que hauria de fer algú que es fa dir periodista.

NOTICIA DE DARRERA HORA: La Coronela farà aquest tarda una processó des del Fossar (17:30) fins Born i han fet una crida a les colles de timbalers per acompanyar-los. Qui vulgui està convidad a participar-hi. 

FER UN COMENTARI