Quants cops ens ha mentit l’Estat espanyol sobre les pensions?

Publicada: 25/10/2016 09:58h | Actualitzada: 14:20h

Publicat: L’Estat espanyol ha dit reiteradament:  ‘La independència deixaria en l’aire el pagament de les pensions. Catalunya hauria de reconstruir tot el sistema de cobertures a partir de zero. Tomás Burgos, secretari d’estat per a la Seguretat Social, alerta que a Catalunya hi hauria un increment brutal de cotitzacions o una retallada immediata de prestacions. El futur de les pensions a Catalunya és la principal i més greus incertesa en una hipotètica secessió de la resta d’Espanya. Qualifica de «devastadores» les conseqüències per als pensionistes i afiliats residents a Catalunya a la Seguretat Social si Catalunya declara unilateralment la independència”  Rajoy, president del PP i del Govern espanyol a l’octubre/2016, declara a Brussel·les: “Només queda guardiola de les pensions per a un any. Admet que a partir de desembre del 2017 serà impossible poder abonar la paga extra de Nadal”. Publicat: “En pocs anys, Espanya perdrà població i augmentarà notablement el nombre de pensionistes. Catalunya no perdrà població”

Hi ha tres clars motius per dir que una Catalunya independent podrà assegurar i millorar les pensions als seus jubilats. Recordem com es financen les pensions? Procedeixen de les aportacions de les persones que treballen. 1: A Catalunya hi ha més professionals que aporten per pensionista que a Espanya. 2: A Catalunya els salaris mitjans són superiors als de l’estat espanyol. Això afavoreix molt al fons per a pensions a Catalunya tant en seguretat com en increment. 3: El futur demogràfic assegura que a Espanya creixeran els pensió-nistes i disminuiran els treballadors que aporten. Això perjudicarà molt als seus jubilats. A Catalunya no succeirà això perquè te més contribuents por pensionista, els salaris son més alts i mantindrà la seva població. 

Quants pensionistes dubten davant l’opció independentista per por de les seves pensions? Les autoritats i mitjans espanyols els han estat enganyant. Avui, el propi president del Govern ho reconeix: “No podran pagar el proper any”. Cal recordar informes d’entitats financeres de primer nivell que ja anunciaven aquest fet i que, per seguir pagant, haurien de reduir substancialment les pensions? Recordem el que circula en diferents mitjans sobre “l’ús il·legal” que ha fet el govern espanyol del fons per a pensions…?

Davant l’evident engany de les autoritats espanyoles sobre el tema; davant la confessió de l’estat espanyol que no podrà atendre als seus pensionistes… quin és l’opció lògica? Una  Catalunya independent no només assegura les pensions sinó que pot augmentar-les com demostren les dades objectives!

Des de la DIGNITAT DE QUI HA CONTRIBUÏT molts anys i mereix defensar i millorar el seu nivell de vida… què és el coherent, el lògic…? Seguir dependent d’un estat en fallida i veure disminuir les pensions o optar per un nou estat que les asseguri i  aporti el benestar que es mereix…? Pèrdua de qualitat de vida depenent d’Espanya   o… be assegurar-la i millorar-la en una Catalunya independent i pròspera…? Què decidir…?

FER UN COMENTARI