La direcció del grup socialista del PSOE al Congrés ha obert un expedient contra els 15 diputats que, dissabte passat, en lloc d’abstenir-se, van votar contra la investidura de Mariano Rajoy.

Els diputats díscols, inclosos els del PSC, ja han rebut la comunicació d’obertura de l’expedient, així com previst en el reglament del grup parlamentari pel cas que no es respecti la disciplina de vot prèviament decidida pel partit.

Ara els rebels tenen una setmana per presentar les aŀlegacions que considerin oportunes sobre la desobediència del mandat de l’últim Comitè Federal que havia decidit l’abstenció.

Un cop rebudes les aŀlegacions, la direcció del grup socialista haurà de decidir si imposar o no una sanció als diputats desobedients que podrien haver de pagar una multa d’entre 200 i 600 euros. Segons va preanunciar el president de la Gestora que dirigeix el partit, Javier Fernández, sembla que no hi haurà cap expulsió.

En canvi, la jutgessa Margarita Robles, número dos del PSOE, ha demanat al seu partit que no perdi temps sancionant els diputats díscols, i que més aviat es preocupi per fer una oposició seriosa a Mariano Rajoy.

FER UN COMENTARI