Notícies judicials d’Espanya

Publicada: 07/10/2016 19:03h | Actualitzada: 19/06/2017 17:50h

Un antic fiscal de l’Audiència Nacional, advocat del PP en el judici del “cas Gürtel” i coneixedor com pocs de totes les traves legals que es poden dur a terme, demana l’anul·lació del judici com la majoria dels 37 acusats. El lletrat al·lega que l’inici de les investigacions es va produir a partir d’unes gravacions telefòniques d’un exregidor del PP que considera il·legals. No contempla que, gràcies a les gravacions, l’antic regidor va poder fer la denúncia aportant les trucades telefòniques com a prova.

Bárcenas, que fa poc va retirar la querella contra el PP, també demana l’anul·lació del judici basant-se en els mateixos termes del seu expartit.

Francisco Correa, el principal implicat en la “trama Gürtel”, ha retornat 2,5 milions d’euros i vol pactar amb la Fiscalia; és, de fet, dels pocs que no ha demanat la suspensió de judici.

Blesa, Rato i la resta d’implicats en les “targetes Black”, diuen que tot era legal i que el Banc d’Espanya i l’Agència Tributària n’eren coneixedors. Si això és així, tots innocents… o els responsables de les dues entitats haurien de seure al banc dels acusats.

Jaume Matas, exministre i expresident balear, està negociant amb la Fiscalia donar a conèixer una sèrie de dades i evitar-se ingressar de nou a la presó.

El Tribunal Constitucional, seguint instruccions del PP, acorda remetre a la Fiscalia General de l’Estat i aprova obrir la via penal contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver desobeït l’alt tribunal.

El Suprem demana el suplicatori del diputat Francesc Homs (PDC) per tirar endavant la investigació contra ell pels delictes de desobediència i prevaricació amb motiu de la seva participació en el 9N.

El Tribunal Constitucional s’està plantejant anul·lar una llei del parlament (una més) per poder retornar a Catalunya les “corridas de toros, pura tradició i art hispà que “s’ha de conservar”.

Ha començat davant al TSJC el judici contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, seguint l’ordre de la Fiscalia General de l’Estat. El motiu: posar urnes al carrer perquè la gent hi pogués dir la seva. Democràtic o dictatorial?

El president del TSJC demana no desconfiar de la justícia i creure en la independència del poder judicial. Permetin-me, benvolguts lectors, que confessi tenir els meus dubtes raonables al respecte. I vostès què en pensen?

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI